© ATV

Noodherstelling op E17 in Zwijndrecht afgerond: “Hou nog rekening met file”

Zwijndrecht -

Wie donderdag van Gent naar Antwerpen moet, vermijdt maar beter de E17. Door een noodherstelling in Zwijndrecht waren tot iets na 13 uur twee rijstroken versperd. De werken zijn intussen wel afgerond, maar er staat nog steeds een file tot Sint-Niklaas.

jtp

Iets voor 9 uur werd de middenrijstrook ter hoogte van Zwijndrecht afgesloten. “Op die rijstrook was een voeg losgekomen”, legt woordvoerder Annik Dirkx van Oosterweelbouwheer Lantis uit. “Omdat het te gevaarlijk werd voor de weggebruiker, werd beslist een noodherstelling uit te voeren.”

De aannemer kwam ter plaatse. Om voldoende ruimte te hebben voor de werkzaamheden werd ook de rechtse rijstrook afgesloten. Lantis hoopte de werken tegen 15 uur afgerond te krijgen, maar zo’n twee uur eerder kwam al het verlossende bericht dat de werken afgerond waren.

Door de werken, in combinatie met het onweer, staat er wel nog steeds een lange file richting Antwerpen. Verkeer richting Antwerpen verliest op de E17 zeker twee uur. "Hou nog rekening met file vanaf Sint-Niklaas”, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Verkeer op lange afstand van Brugge naar Antwerpen rijdt best om via de E34. Van Gent naar Antwerpen neem je best de R4 Oost richting diezelfde E34. Het verkeer van Gent naar Hasselt rijdt dan weer best om via Brussel.

Aangeboden door onze partners