©  rr

Oekraïens verzet blaast sporen op voor Russische soldatentrein, “twee hoge officieren gedood”

Ook Oekraïense burgers in bezet gebied blijven zich verzetten tegen de Russische invasie van hun land. Nabij de stad Melitopol zouden verzetsstrijders de sporen hebben opgeblazen net voor een Russische soldatentrein erover zou rijden. Dat meldt Oleksiy Arestovich, adviseur van de Oekraïense president Zelensky.

jvhBron: Ukrinform

In eerdere berichten klonk het nog dat de ontploffing zou hebben plaatsgevonden onder een treinwagon met Russische soldaten, en was er sprake van “een onbekend aantal slachtoffers”. Maar volgens Arestovich klopt dat nieuws niet, en vond de ontploffing plaats net voor de gepantserde Russische trein erover zou rijden. “De rails werden opgeblazen, maar de trein zelf niet. De Russische soldaten kwamen ervan af met een beetje schrik.”

Na de ontploffing zou wel een gevecht uitgebroken zijn tussen de Russische soldaten op de trein en Oekraïense strijders. “Volgens sommige berichten werden daarbij twee hooggeplaatste Russische officieren gedood”, aldus Arestovich.

“Dit toont aan dat er een partizanenbeweging bestaat waarvan men dacht dat ze niet kon bestaan. Ze bestaat, en ze is succesvol”, aldus Arestovich.

LEES OOK. De hoop is de ‘1.000 van Azovstal’ te kunnen ruilen, maar de Russen lijken voor een deel van hen andere plannen te hebben

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio