Jos Verlooy met Luciano van het Geisteinde, met wie hij in Windsor in de GP één fout maakte, op een archiefbeeld. 

Jos Verlooy met Luciano van het Geisteinde, met wie hij in Windsor in de GP één fout maakte, op een archiefbeeld. © Van den Bulck Peter

Jos Verlooy wint hoofdrubriek met Killossery Konfusion op Royal Windsor Horse Show: “Deze overwinning is een morele opsteker”

Windsor Castle is één van de residenties van de Britse koninklijke familie en in die tuin wordt in aanwezigheid van The Queen de jaarlijkse Royal Windsor Horse Show georganiseerd. Zondag zag zij onze landgenoot Gregory Wathelet (Nevados) de GP winnen, zaterdag feliciteerde ze Jos Verlooy als winnaar van de hoofdrubriek. De Euro Horse ruiter uit Grobbendonk won een hoofdrubriek met Killossery Konfusion en werd in een andere proef tweede met Luciano van het Geisteinde, waarmee hij in de GP één balkje liet vallen.

Kris Van Loo

“Jammer van dat pechbalkje in de GP”, zegt Verlooy. “We noteerden vier strafpunten op de plankenhindernis, wat altijd een gevaarlijke sprong is want een plank valt sneller dan een balk. Uiteindelijk bleven slechts drie ruiters foutloos. Het zegt iets over de moeilijkheidsgraad. Echt zonde van die ene fout, als ik in de barrage had gezeten, was Gregory Wathelet tweede geworden. Neen, alle gekheid op een stokje stel ik vast dat Luciano elke wedstrijd beter wordt. Vorige maand sprongen we onze eerste wereldbekerfinale en dat werd een avontuur waar we sterker zijn uitgekomen. We zijn gegroeid als combinatie. Luciano klopt aan de deur en het zal niet lang meer duren voor hij effectief een vijfsterrren GP wint. Het hangt in de lucht.”

Vrijdag werd Luciano al tweede, net na Daniel Deusser (Bingo St Hermelle) uit de Brusselse Stephex stal. Een dag later trok Verlooy dan toch aan het langste eind en won hij met Killossery Konfusion, die hij overnam van de Ier Bertram Allen.

“Vorig jaar zat ik in een mindere periode. Luciano was onervaren en Igor, waarmee ik goud en brons won op het EK, viel, net als mijn Belgisch kampioen Varoune en Jacobien DH, uit met een blessure. Igor en Jacobien hebben de competitie al hervat, maar om de leegte van de sportstal op te vullen, hebben we vorige zomer geïnvesteerd in Konfusion, een zeer competitief paard waarmee je altijd in de prijzen springt. Het was in Windsor niet anders. Deze wedstrijd was een morele opsteker. We doen terug mee om te winnen.”

Het is de bondscoach niet ontgaan, want hij selecteerde Verlooy voor de landenprijzen van Sankt-Gallen en Rotterdam, waar Igor terug in actie komt.

“Ik hoop dat we nu onze portie pech achter ons kunnen laten. Ik heb alleszins een goed gevoel bij de paarden. Ze evolueren langzaam maar zeker terug naar hun topniveau”, besluit Jos Verlooy.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio