©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Historisch! Kangoeroes Mechelen klopt Leuven en staat voor het eerst in titelfinale

Met winst in de vijfde en beslissende wedstrijd in de halve finale, en in een kolkende Mechelse Winketkaai, kwalificeerde Kangoeroes Mechelen zich ten koste van Leuven Bears voor de finale. Naast de met een double-double uitpakkende Myles Stephens (23 punten, 12 rebounds) waren de jonge Belgen Mattias Palinckx (19 punten, 9 rebounds) en de 18-jarige Jo Van Buggenhout (9 punten, 3 rebounds, 3 assists) de uitblinkers bij Kangoeroes Mechelen. Voor de Maneblussers een historische en eerste titelfinale uit de clubgeschiedenis. Zaterdag beginnen de Mechelaars eraan in een best of five in en tegen favoriet en uittredend kampioen Oostende. “Dit is voor de fans en alle vrijwilligers”, zei een emotionele voorzitter Luc Katra.

cpm, blg

Mechelen en Leuven hielden elkaar na vier duels in de halve finales in evenwicht (2-2) en dus viel de beslissing in de vijfde wedstrijd. Leuven nam de beste start in het eerste kwart (15-20) maar Mechelen vocht nog voor de pauze terug (39-38). Na een gelijkopgaand derde kwart stelde de thuisploeg de zege in het slotkwart veilig.

Myles Stephens blonk bij de Kangoeroes uit met 23 punten. Voor Leuven volstonden de 26 punten van Kevaughn Allen niet.

 ©  BELGA

Oostende plaatste zich vorige zaterdag al voor zijn elfde finale op rij. De kustploeg nam in drie duels afstand van Bergen en treft in de eindstrijd dus Mechelen. Leuven treedt in de derde ronde van de BNXT play-offs tegen Aalst aan.

“We hebben met de trouwe fans en de vele vrijwilligers hard gewerkt om dit allemaal te verwezenlijken. Velen geloofden niet ons. Dit succesverhaal bij de mannen en dames is dan ook de verdienste van hen. Anders stonden we hier niet,” zei de ietwat emotionele voorzitter Luc Katra.

Kangoeroes Mechelen 77-69 Leuven Bears

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 23, Loubry 5, Van Buggenhout 9, Kotrulja 2, Mennes 1, Alston 8, Foerts 2, Palinckx 19, Brodeur 8, Waleson 0

LEUVEN BEARS: Heath 13, Allen 26, Boxus 6, Cebasek 5, Vanderhaegen 5, McGlynn 4, Young 10, R. Nunes 0

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal