De mobiele camera op het Wim Saerensplein is vervangen door een subtieler exemplaar die rond het plein is opgehangen. 

De mobiele camera op het Wim Saerensplein is vervangen door een subtieler exemplaar die rond het plein is opgehangen. © Patrick De Roo 

Twee extra camera’s op en rond Wim Saerensplein

Deurne -

De Antwerpse politie heeft woensdag de opvallende, mobiele camera op het Wim Saerensplein weggehaald. In de plaats is er een subtieler exemplaar opgehangen op het plein. Ook op het speelpleintje in de Tweegezusterslaan hangt nu een tijdelijke camera.

Op het Wim Saerensplein plaatste de politie dinsdag een opvallende, mobiele camera. Die is woensdagnamiddag weggehaald. “Maar intussen hangt er een subtielere camera op het plein”, stelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De mobiele camera was nodig om de periode te overbruggen tot die nieuwe camera’s gehangen konden worden.”

Ook aan het speelpleintje in de Tweegezusterslaan, een beetje verderop, is een camera geplaatst. “Die camera’s blijven er nog zeker tot de zomer hangen”, zegt Migom. “En indien nodig nog langer.”

Het plaatsen van de camera’s is een reactie van de politie op de toenemende overlast op het plein door groepjes jongeren. Zondag escaleerde de situatie, toen het tot een schermutseling kwam met de jongeren en de klanten van café Daniel’s. Die laatsten kregen toen stenen naar zich toe geworpen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei al eerder deze week al om “alle maatregelen te nemen om dit de kop in te drukken.” (jas)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio