Zes keer over de kasseistrook in Torenseweg. 

Zes keer over de kasseistrook in Torenseweg. © evdw

Polder opnieuw decor voor vijfde editie Antwerp Port Epic

Polder, Antwerpen -

De vijfde editie van Antwerp Port Epic trekt zondag 22 mei opnieuw door de polderdorpen. De Vlaamse versie van de Italiaanse Strade Bianche wordt voor het eerst gereden in mei.

Organisator Ben Simons is opgetogen dat de koers in mei wordt gereden, vooral omdat er nu minder concurrentie is van andere wedstrijden. “Een pak goede renners rijdt nu wel de Giro, maar in september moeten we opboksen tegen de Ronde van Spanje en de Ronde van Engeland die op hetzelfde moment worden gereden. Ook de crossploegen laten in september al vlugger afweten, omdat het veldrijden eraan komt. Sven Nys en zijn ploeg hebben alvast toegezegd”, legt Ben Simons uit.

Stoffige wegen in de polder.

Stoffige wegen in de polder. © evdw

De Antwerp Port Epic is gegroeid uit Schaal Sels. Sinds 2015 werden in het parcours van Schaal Sels onverharde wegen opgenomen, waardoor de wedstrijd zowel in binnen- als buitenland gevolgd werd. Voor de editie van zondag 22 mei krijgen de wielrenners 35 km onverharde wegen en 28 km kasseien voorgeschoteld. De Stabroekse kasseistrook in de Torenseweg is ruim een kilometer lang en moet niet onderdoen voor de meeste passages in Parijs-Roubaix. Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen zien de deelnemers liefst zes keer passeren.

Begroet door koeien in de polder.

Begroet door koeien in de polder. © evdw

De naam van de wedstrijd verwijst naar twee plaatsen, die belangrijk zijn voor de koers: enerzijds de stad Antwerpen die sinds 2018 als start- en aankomstplaats fungeert; anderzijds de Haven van Antwerpen die een belangrijk deel uitmaakt van het parcours. Neem daarbij de ruwe kasseien, de soms felle polderwind in de open velden en de stoffige wegen en je krijgt vanzelf een epische wedstrijd.

De vijfde Antwerp Port Epic vertrekt zondag 22 mei om 12.30u op het Schengenplein op het Eilandje in Antwerpen, in de schaduw van het prestigieuze nieuwe Havenhuis. (evdw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio