©  AFP

Jonge Alberto Dainese snelt in Giro naar grootste profzege: “Dit betekent ontzettend veel voor me”

Alberto Dainese (Team DSM) heeft de grootste overwinning beet in zijn carrière. Hij sprintte in deze Giro al eens naar een zevende en negende plek, maar woensdag zorgde hij voor z’n grootste stunt met dagwinst. Uit het niets pakte de 24-jarige Italiaan de zege, z’n derde in zijn profcarrière na ritwinst in de Jayco Herald Sun Tour in 2020 en een rit in de Tsjech Cycling Tour in 2019. “Dit is geweldig, ik win een rit in de Giro.”

Raf HermansBron: BELGA

LEES OOK. Alberto Dainese jumpt naar de zege in sprintetappe, De Bondt net voor slotkilometer gegrepen

‘Het plan was om voor Cees (Bol) te gaan in de sprint, maar Cees gaf in de laatste kilometers aan dat hij zich niet super voelde en toen beslisten we om te ruilen. Ik probeerde kalm te blijven, de jongens te volgen en het is gewoon te gek hoe m’n lead-out gebeurde. Romain Bardet, die derde stond in het klassement (na rit 11 staat hij vierde, red.), bracht me richting de laatste bocht. Dat tekent onze teamspirit. Ongelooflijk. In de slotfase raakte ik nog wat ingesloten in het midden, maar ik zag uiteindelijk nog een gaatje op de linkerkant en wist Fernando Gaviria in de laatste meters te passeren. Super. Het betekent ontzettend veel voor me, vooral omdat het zo dicht bij huis is. Ik kan op dit moment niet geloven dat dit is gebeurd. Ik ben echt heel, heel blij.”

Voor Team DSM is het nog maar de derde overwinning van het jaar na eindwinst in de Tour of the Alps en ritwinst in de Ronde van Turkije.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio