© ATV

Politie plaatst mobiele camera op het Wim Saerensplein: “Om relschoppers af te schrikken”

Deurne -

De Antwerpse politie heeft een mobiele camera geplaatst op het Wim Saerensplein in Deurne, waar groepjes jongeren voor overlast zorgen. “Een duidelijk signaal om de buurtbewoners gerust te stellen en potentiële relschoppers af te schrikken”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Op het Wim Saerensplein in Deurne kwam het afgelopen weekend tot schermutselingen tussen groepjes jongeren en klanten van café Daniel’s. De jongeren zorgen al weken voor overlast en bekogelden zondag het terras van het café met stenen. Buurtbewoners voelen zich bedreigd.

De Antwerpse politie stelde het plein al onder verhoogd toezicht en plaatste nu ook een mobiele camera op het plein. “Een duidelijk signaal om de buurtbewoners gerust te stellen en potentiële relschoppers af te schrikken”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “We controleren en identificeren jongeren die op het plein aanwezig zijn, maar in de eerste plaats willen escalatie langs beide zijden vermijden.”

De jongeren die amok maken zouden niet allemaal uit de buurt zijn, maar ook van elders in de stad naar het plein afzakken, onder meer met de tram. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) kondigde begin deze week aan dat er daarom ook controles op de tram zouden plaatsvinden, maar dat wordt ontkend bij de Antwerpse politie. “De kans is klein dat dit zal gebeuren”, zegt Migom. “Het is niet duidelijk of de jongeren niet van Deurne zouden zijn.”  jas

Aangeboden door onze partners