Lune Sas (3) uit Lille toont aan de tuttenboom in Wechelderzande haar tutje, samen met haar zus Linde (8), schepen Chiel Danckers en kinderboekenauteur Liesbet Slegers. 

Lune Sas (3) uit Lille toont aan de tuttenboom in Wechelderzande haar tutje, samen met haar zus Linde (8), schepen Chiel Danckers en kinderboekenauteur Liesbet Slegers. © Bart Van den Langenbergh

Lilse kindjes hangen tutjes in tuttenboom: “Met een aftelkalender nemen ze al afscheid”

Wechelderzande, Lille, Herentals -

Kindjes uit Lille die afscheid willen nemen van hun fopspeen of tutje, kunnen voortaan terecht bij de tuttenboom aan het Hof d’Intere in Wechelderzande. “Wanneer ze daar klaar voor zijn, kunnen ze hun tutje in de boom hangen”, zegt Chiel Danckers (Inzet), schepen van Jeugd in Lille.

Bart Van den Langenbergh

Een magnolia in het park nabij de speeltuin van het Hof d’Intere in Wechelderzande doet vanaf woensdag dienst als tuttenboom van de gemeente Lille. “Afscheid nemen van een tutje is een belangrijke gebeurtenis. We willen daar een aangenaam moment maken van maken. Daarom nemen we een tuttenboom in gebruik waar kinderen hun geliefde tutje kunnen achterlaten”, zegt schepen Chiel Danckers. “De boom mag het hele jaar door versierd worden met tutjes.”

Het gemeentebestuur onthulde woensdag bij de boom ook een bordje met daarop de tekst: Hoera, vandaag hang ik mijn tutje aan de tuttenboom! De vogeltjes gaan er goed voor zorgen.

Kinderboekenauteur Liesbet Slegers uit Herentals ontwierp een speciale tutjes-aftelkalender. De auteur was woensdagnamiddag aanwezig om de kalenders uit te delen en om enkele verhaaltjes aan de tuttenboom voor te lezen. “Samen met de figuurtjes Jasper en Mona kunnen de kinderen tien dagen op voorhand al leren om afscheid te nemen van hun tutje”, vertelt Liesbet Slegers. “Elke dag kunnen ze op de aftelkalender een tutje inkleuren tot de dag is aangebroken dat ze naar de tuttenboom gaan.”

Lune Sas steekt haar tutje in de lucht bij de tuttenboom samen met haar zus Linde en auteur Liesbet Slegers. De auteur ontwierp ook een speciale aftelkalender. 

Lune Sas steekt haar tutje in de lucht bij de tuttenboom samen met haar zus Linde en auteur Liesbet Slegers. De auteur ontwierp ook een speciale aftelkalender. © Bart Van den Langenbergh

Op de kalender staat ook de boodschap dat het zonder tutje gemakkelijker is om te leren praten en dat er ook plaats is voor mooie tandjes. De gemeente heeft de aftelkalender al verdeeld in de crèches en bij de onthaalouders in heel Lille. De kalenders zijn ook gratis beschikbaar bij de dienst Welzijn op het gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille.

Liesbet Slegers geeft aan de tuttenboom in Wechelderzande meer uitleg over de aftelkalender. 

Liesbet Slegers geeft aan de tuttenboom in Wechelderzande meer uitleg over de aftelkalender. © Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio