De leerlingen genieten van optredens in Clara Fey Land op campus Kristus Koning. 

De leerlingen genieten van optredens in Clara Fey Land op campus Kristus Koning. © Elke Lamens

Campus Kristus Koning is even Clara Fey Land waar vier scholen en woongroepen samen feestvieren

Sint-Job -

Het is vandaag feest op campus Kristus Koning. Voor één dag is die omgevormd in Clara Fey Land. De leerlingen van BuSo Kristus Koning, BuSO Het Kompas, BuBaO Kristus Koning en BuBaO Sint Rafaël en de woongroepen, onder de koepel Orthopedagogisch Centrum Clara Fey, leven zich uit met optredens en op attracties. Zondag 22 mei openen de scholen voor het publiek.

“Normaal vieren we elk jaar de Week van Clara Fey. Door corona moesten we het feest al driemaal uitstellen, maar nu kan het weer”, glundert Ilse Herman, directeur Sint-Rafaël. “Je merkt dat de kinderen ervan genieten.”

Ook de leerkrachten en het verzorgend personeel doen dat. “Het is de eerste keer sinds de pandemie uitbrak dat ze elkaar terugzien”, weet Bo Moeyaert, dienstdoend directeur Bubao Kristus Koning. “We hebben al die tijd apart gewerkt. Dit feest is het perfecte bindmiddel om iedereen die op hetzelfde terrein hier werkt, samen te brengen.”

Voor alle leeftijdsgroepen zijn er leuke attracties.

Voor alle leeftijdsgroepen zijn er leuke attracties. © Elke Lamens

In totaal telt O.C. Clara Fey ruim 850 werknemers. “Hiermee zijn we een van de grootste werkgevers van Brecht”, merkt stafmedewerker in de Zorg, Magda Hoofmans, op. In de zorg werken 450 mensen, in Buso’s Kristus Koning en Kompas zo’n 200 en in de Bubao’s Sint-Rafaël en Kristus Koning ruim 100.

Aangename kennismaking

“Omdat het onderwijs en de zorg niet onder dezelfde overheden vallen, is het soms moeilijk om de werking op elkaar af te stemmen ook al werk je fysiek op dezelfde locatie. Om de best mogelijk zorg te kunnen bieden, is een goede samenwerking echter noodzakelijk.”

Deze feestdag is daarvan een goed voorbeeld. “Hiervoor werkten we nauw samen om rekening te houden met de mogelijkheden en beperkingen van de leerlingen. Dit is ook een leuke en aangename manier om elkaar beter te leren kennen.”

De nieuwbouw voor de woongroepen van Sint-Rafaël op campus Kristus Koning.

De nieuwbouw voor de woongroepen van Sint-Rafaël op campus Kristus Koning. © Elke Lamens

Deze namiddag mogen de cliënten van de woongroepen, met een matig en ernstig verstandelijke beperking, feesten. Een deel verhuisde in volle coronatijd van campus Sint-Rafaël naar Kristus Koning in een nieuwbouw. Op campus Sint-Rafaël wordt nog een tweede nieuwbouw gezet.

School in werking

Op zondag 22 mei openen de scholen van O.C. Clara Fey de deuren van 10 tot 16u. Er zijn rondleidingen en toekomstige leerlingen kunnen kennismaken met de verschillende opleidingen. Inschrijven kan dan ook.

De leerlingen bouwen volop het schoolcafé op voor zondag.

De leerlingen bouwen volop het schoolcafé op voor zondag. © RR

Opleiding Tuinbouw organiseert een bloemenverkoop in de grote serre. De leerlingen Schilder-decorateur openen het schoolcafé ‘Cantina Corona’ waaraan ook de leerlingen bouw, hout, tuinbouw, metaal, magazijnmedewerker en confectie hier hun steentje hebben bijgedragen.

Ook in de samentuin Jobtuin kan iedereen vrij een kijkje nemen.  

(ella)

Ook de Jobtuin is vrij te bezoeken tijdens de opendeurdag.

Ook de Jobtuin is vrij te bezoeken tijdens de opendeurdag. © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio