Astra Sweets heeft diverse productielocaties in België en Nederland, maar het merendeel van de 450 werknemers is in Turnhout tewerkgesteld. 

Astra Sweets heeft diverse productielocaties in België en Nederland, maar het merendeel van de 450 werknemers is in Turnhout tewerkgesteld. ©  RR

Astra Sweets bereidt stevige uitbreiding voor

Turnhout -

Snoepfabrikant Astra Sweets investeert in zijn vestiging in Turnhout. Het wil bovendien uitbreiden. Met die uitbreiding worden ook tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Daarom organiseert Astra Sweets jobdagen op 19 en op 24 mei.

Guy Van Nieuwenhuysen

Astra Sweets heeft diverse productielocaties in België en Nederland, maar het merendeel van de 450 werknemers is in Turnhout tewerkgesteld. De snoepproducent van onder andere Frisia, colaflesjes, gesuikerde aardbeien en ufo’s plant op korte termijn een stevige uitbreiding in de Bleukenlaan. Daar wil het nieuwe productie- en inpaklijnen plaatsen in een nieuw bedrijfsgebouw. Het uitbreidingsproject kreeg de naam Artemis mee. Ze komt er vanwege de stijgende vraag naar gum-snoepjes. Vooral de vegan alternatieven van Astra Sweets zijn erg in trek.

Nieuwe jobs

“We starten eerst met een uitbreiding van onze productiecapaciteit door de installatie van een nieuwe, duurzame productielijn. Daarna volgt een uitbreiding van onze inpakcapaciteit”, zegt CEO Filip Vanherpe. “Bij deze uitbreiding worden heel wat nieuwe jobs gecreëerd.”

Astra Sweets leidt de nieuwe mensen op in de Astra Academy, waar ze kunnen werken aan testmachines. Het bedrijf zoekt ook versterking voor de R&D-, HR- en kwaliteitsfafdelingen. 

Door de aangekondigde sluiting van Cloetta, een andere snoepproducent in Turnhout, biedt zich voor Astra Sweets een opportuniteit aan om snel nieuwe mensen aan te trekken. Daarom organiseert het jobdagen op 19 en 24 mei voor operatoren en inpakkers. Aanmelden kan via de website van het bedrijf.

Historisch

“We willen als familiebedrijf graag duurzaam groeien, zowel op ecologisch vlak als op het vlak van welzijn voor ons personeel”, zegt Filip Vanherpe. “Met deze historische investering in het bedrijf gaan we de uitdagingen van de toekomst aan.” (gvn)

https://www.astrasweets.com/werken-bij-astra/jobdagen/

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio