©  Walter Saenen

Ramiro Vaca blijft bij Beerschot, Suzuki en Bourdin zoeken andere oorden op

Musashi Suzuki is na Joren Dom en Raphael Holzhauser de derde speler van Beerschot die de befaamde degradatieclausule zal gebruiken om de club transfervrij te verlaten. Ramiro Vaca heeft dan weer laten verstaan dat hij volgend seizoen bij Beerschot blijft.

Koen Frans

Musashi Suzuki (28) speelt volgend seizoen niet meer voor Beerschot. De Japanse spits streek vorig seizoen met mooie adelbrieven neer op het Kiel en begon ook sterk aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste zeven matchen in de Jupiler Pro League, maar viel nadien volledig stil. Hij scoorde vorig seizoen nog één keer in de terugronde. Dit seizoen bleef zijn teller lange tijd op nul staan. Eind maart maakte hij tegen STVV zijn eerste en enige doelpunt van het jaar.

Suzuki maakt, net als Joren Dom en Raphael Holzhauser, gebruik van de degradatieclausule in zijn contract. Hij heeft intussen een aangetekende brief naar Beerschot verstuurd waardoor zijn contract op 30 juni zal ontbonden worden en hij de club transfervrij kan verlaten. Suzuki wil graag in Europa blijven voetballen.

Intussen gaf ook Pierre Bourdin aan dat hij liever andere oorden opzoekt. “Ik weet dat ik door die degradatieclausule gratis weg kan en daarom heb ik m’n manager gevraagd om de opties te bekijken. Verrassend zal niemand dat vinden. Als je ziet dat belangrijke spelers als Dom en Pietermaat – toch de chouchou van de fans – hetzelfde doen...”, geeft de Franse verdediger aan.

LEES OOK. Ook Pierre Bourdin klaar om Beerschot te verlaten: “Zin in een nieuw avontuur”

 

 ©  BELGA

Vaca blijft

Ramiro Vaca blijft Beerschot wél trouw. De 22-jarige Boliviaan heeft aan een tv-zender in zijn thuisland bevestigd dat hij zijn contract, dat nog loopt tot medio 2024, wil respecteren. Hij heeft ook hoegenaamd geen spijt van zijn overstap naar België. “Ik wilde leren hoe het was om in een harde buitenlandse competitie te voetballen en de Belgische competitie exporteert veel spelers naar grotere competities. Mijn bedoeling is om Beerschot de komende twee seizoenen zoveel mogelijk te helpen. Beerschot is een heel familiale club met een rijke geschiedenis en hondstrouwe supporters. De resultaten waren niet goed, maar ze bleven ons toch steunen. Ze hebben ons nooit uitgefloten”, vertelde Vaca aan Unitel HD.

De technisch vaardige middenvelder was dit seizoen niet altijd titularis op het Kiel. Vaca stond 15 keer in de basis, gaf drie assists en scoorde ook één keer, tegen Francs Borains in de Beker van België.

Eerder deze week meldden we al dat Beerschot sterkhouders Tom Pietermaat en Ryan Sanusi graag langer aan zich wil binden. De twee ervaren middenvelders lijken echter niet geneigd om bij te tekenen.

LEES OOK. Pietermaat en Sanusi (Beerschot) voorlopig niet geneigd om bij te tekenen

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio