De dames van Marcanto sluiten zaterdag een hoofdstuk van bijna twintig jaar af. 

De dames van Marcanto sluiten zaterdag een hoofdstuk van bijna twintig jaar af. © RR

Dameskoor Marcanto zingt voor de laatste keer

Hoogstraten -

In de Rabboenizaal in Hoogstraten zal Marcanto op zaterdag 21 mei een concert geven. Het wordt evenwel het laatste optreden, want na bijna twintig jaar houdt het dameskoor ermee op.

Marcanto is eind 2003 ontstaan uit het Hoogstraatse Jongerenkoor. De dames werden gedirigeerd door Anke Seeuws, Annemie Ooms begeleidde hen op piano. “Marcanto was deels verbonden aan de parochie en zorgde voor de opluistering van vieringen, de laatste tijd vooral bij de vormselvoorbereidingen en de hoogdagen”, zegt Ann Leemans. “Ook verzorgden ze trouw de Gloria-groep in de Heilig Bloedprocessie. Daarnaast kon je Marcanto horen op lokale evenementen, bij huwelijksvieringen en uiteraard op de eigen concerten. Af en toe was er een samenwerking met Hoogstraatse muziekverenigingen of met het Antwerpse mannenkoor ZWK.”

Aangezien Anke Seeuws stopt als dirigente, eindigt ook het verhaal van Marcanto. Het laatste optreden heeft als naam In the Picture meegekregen. Voor de gelegenheid zijn enkele gastmuzikanten uitgenodigd. Er worden ook nummers gebracht van vroeger en nu, uit het repertoire en ook nieuwe en verrassende pareltjes. De toegang voor het concert, dat start om 20u, bedraagt 12 euro. Tickets zijn te koop bij Visit Hoogstraten. (ram)

www.visithoogtraten.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio