De leerlingen van Creatopia maakte hun droomtuin op het Kiel. 

De leerlingen van Creatopia maakte hun droomtuin op het Kiel. © Patrick De Roo 

Groene guerrilla in Kielse speeltuin: en meteen wordt hele wijk groener

Antwerpen -

Hoe maak je jongeren duidelijk dat meer groen in de buurt niet alleen mooi, maar ook zinvol is? Door een groene guerrilla te organiseren in een speeltuin bijvoorbeeld. Dat gebeurde woensdag op het Kiel.

De speeltuin tussen de sociale woonblokken aan de Jan De Voslei was even een groen paradijs. In samenwerking met de vlakbij gelegen stedelijke basisschool Creatopia op de Boomsesteenweg heeft het district Antwerpen de speeltuin omgetoverd tot een ‘droomspeeltuin’.

“Op deze manier willen we mensen, en zeker jongeren, bewust maken van het belang van groen in hun wijk. Het is tegelijk een oproep om gebruik te maken van Buurt in Bloei, een groenproject van district Antwerpen”, zegt de projectleider groenprojecten in het district Anja van Stappershoef.

Via Buurt in Bloei krijgen mensen hulp om hun buurt of straat te vergroenen. “Dat kan gaan om geveltuintjes of groenslingers. In de speeltuin laten we de jongeren zien dat een beetje extra groen een omgeving op een positieve manier verandert”, vervolgt Anja van Stappershoef.

De leerlingen van Creatopia kwamen woensdag niet onvoorbereid op het terrein. Zij hadden op school al les gekregen over de natuur en in dit geval vooral over het nut van insecten. (pvdp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio