©  RR

Man (62) grijpt hoogzwangere vrouw bij de keel: rechtbank vraagt maatschappelijk onderzoek

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een maatschappelijk onderzoek bevolen om meer te weten te komen over een Willebroeks koppel. De man (62) van het koppel stond terecht omdat hij zijn hoogzwangere vrouw bij de keel had gegrepen en ermee dreigde om op haar gezicht te slaan.

De Willebroekenaar werd voor de feiten bij verstek veroordeeld tot een jaar cel, maar tekende verzet aan tegen dat vonnis. Het ging nochtans om ernstige feiten. Vijf dagen voor de geboorte van hun kind had hij zijn partner bij de keel gegrepen en dreigde hij ermee om de vrouw op haar bakkes te slaan. Buren hoorden en zagen wat er gebeurde en lichtten de politie in.

“Ik wou haar geen pijn doen”, zei de man woensdag tegen de rechter. “Maar als ik drink, word ik agressief. Ze haalt soms het bloed van onder mijn nagels.”

Volgens de advocaat van beklaagde R.B. was alcohol de rode draad bij het gezin en hadden zowel zijn cliënt als de vrouw op het moment van de feiten gedronken. Hij vroeg om een werkstraf op te leggen. Ondertussen is het kindje van het koppel twee jaar, maar verblijft het bij een pleeggezin.

De rechter oordeelde nu om eerst een maatschappelijk onderzoek te laten uitvoeren. “Om te weten te komen hoe het er bij jullie aan toegaat en om te bekijken wat de gepaste straf is”, zei ze. De zaak komt eind september opnieuw voor de rechtbank. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio