Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zus van Amber Heard getuigt op lasterproces: “Zodra Johnny begon te gebruiken, was er altijd ruzie”

Het lasterproces tussen ex-partners Johnny Depp en Amber Heard is woensdag voortgezet. Onder anderen een vroegere vriendin en de zus van Heard kwamen getuigen.

De zitting van woensdag begon met een videogetuigenis van Raquel ‘Rocky’ Pennington, een MMA-vechtster en vroeger de beste vriendin van Amber Heard. Zij verklaarde onder meer dat Heard “sneetjes in haar armen en voeten” had nadat ze met Depp naar Australië was geweest, al moest ze - na een vraag van Depps advocate Camille Vasquez - wel toegeven dat zij er zelf niet bij was in Australië en dat ze Depp Heard nooit heeft zien slaan of schoppen.

“Het monster”

Na Vasquez mocht ook Ben Rottenborn, de advocaat van Amber Heard, vragen stellen aan Pennington. Hij vroeg of ze bezorgd was om haar vriendin. En waarom. “In het begin van hun relatie niet”, antwoordde ze. “Maar naar het einde toe werd het fysieke misbruik duidelijker. Johnny kon plots iemand anders worden. Het monster, zo noemden wij het. En Johnny verwees er zelf ook zo naar. Ik had schrik dat als zijn gemoedstoestand nog eens veranderde, hij haar iets zou aandoen waar hij later spijt van zou hebben.”

Raquel Pennington. 

Raquel Pennington. ©  AP

Pennington vertelde over een incident uit mei 2016, waarin ze zag hoe Depp “tegen Amber aan het roepen was”. “Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar ze had me opgebeld om haar te komen helpen en dat had ze nog nooit gedaan. Ook toen ik er was, zei ze: help me. Ik ben toen tussenbeide gekomen en heb geprobeerd hen te kalmeren. Hij bleef echter roepen. Er lag een stenen asbakje in onze buurt. Als hij nog dichter komt, ga ik hem ermee slaan, dacht ik toen.” Ze legde haar handen op Depps borstkas om hem te stoppen, maar hij sloeg haar handen weg, zei Pennington.

Op de vraag van Rottenborn of Heard bij Depp bleef “voor het geld”, antwoordde Pennington kort: “Neen”.

Amber Heard werd emotioneel tijdens de getuigenis van Pennington. 

Amber Heard werd emotioneel tijdens de getuigenis van Pennington. ©  REUTERS

“Iets heel vreemds geschreven op keukenaanrecht”

Na Pennington was het aan haar ex-man Josh Drew. Hij werd ondervraagd over een vermeend incident – de ruzie waarna Heard een contactverbod tegen Depp aanvroeg – op 21 mei 2016. Op die dag leidde Drew agenten door het appartement van Johnny Depp. “Ik heb hem zelf nooit flessen wijn zien gooien of meubels kapotmaken”, getuigde Drew. “Maar de agenten hebben me wel verteld dat er schade in het appartement was, dat haar gezicht (van Amber Heard, red.) rood was en dat ze voldoende (bewijsmateriaal, red.) hadden, als ze een klacht tegen hem zou indienen.” Volgens Drew schreeuwde Depp tegen hem en spuugde de acteur in zijn gezicht.

Drew vertelde ook nog over een ander vermeend incident, uit december 2015. “Toen Amber niet antwoordde op de berichtjes van mijn vrouw, gingen we naar haar appartement om te kijken wat er aan de hand was. Maar daar merkten we iets vreemds op. Op het aanrecht in de keuken stond iets vreemds geschreven. Ik weet niet met welk materiaal dat gedaan was en ik weet niet meer precies wat er stond, maar het was iets heel, heel vreemds. Toen ik Heard later die avond zag, merkte ik op dat ze twee blauwe ogen had en dat haar voorhoofd erg rood was.”

“Alles was geweldig, in het begin”

De volgende die mocht plaatsnemen in de getuigenbank was de zus van Amber Heard, Whitney Henriquez. “Ik heb mijn zus nog nooit zo hard voor iemand zien vallen”, zei Henriquez. “Alles was geweldig, in het begin. Het leek alsof ze elkaar echt begrepen. Maar alles veranderde snel. Als Johnny (drugs, red.) gebruikte, kwamen er ruzies. Ik zag het met mijn eigen ogen. Er was altijd ruzie. En het liep vrij snel uit de hand. Dan werd hij weer een tijdje nuchter en ging het weer wat beter, maar hij herviel altijd en toen waren er opnieuw de ruzies. Tegen het einde van hun relatie was Amber fysiek onwel. Haar ogen waren ingevallen omdat ze niet meer sliep. Als je foto’s van mijn zus van voor de relatie naast foto’s legt van erna, zie je twee verschillende personen.”

“Elke keer dat ze ruzie maakten, werd er een toestel kapotgeslagen”, zei Henriquez. “Je kon bijna garanderen dat iets vernield zou worden als ze ruzie maakten.” Ze vertelde over een ruzie in 2013, toen ze met een groep in de woestijn verbleven in caravans. De dag nadien zag de caravan eruit “alsof er een bom in ontploft was”.

Whitney Henriquez, de zus van Amber Heard. 

Whitney Henriquez, de zus van Amber Heard. ©  AP

Ze getuigde ook over een ruzie in maart 2015. Heard had haar zus in het midden van de nacht wakker gemaakt en gezegd dat ze vreesde dat Depp haar bedroog. Henriquez ging met hem spreken, waarna hij uiteindelijk gezegd zou hebben: “Amber deed me het doen. Natuurlijk bedrieg ik haar.” Dat leidde tot gescheld tussen het koppel.

Henriquez ging de trap op met Heard en Depps verpleegster Debbie Lloyd. De acteur zou toen een blikje Red Bull naar de rug van zijn verpleegster hebben gegooid, “maar ze leek dat niet te merken”. Daarna zou Depp achter Henriquez aan de trap op gelopen zijn en tegen haar rug geslagen hebben. “Ik hoor Amber roepen: ‘Sla mijn fucking zus niet!” Daarna zou Heard Depp geslagen hebben. Ze hoorde Depp vervolgens schelden en dingen kapotslaan.

Nadien merkte ze dat de kledingrekken van Heard omver waren gegooid en haar kleerkast kapotgemaakt. Depp zou haar later gevraagd hebben om een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen, wat ze weigerde. Volgens Henriquez beschuldigde Depp haar er verkeerdelijk van dat zij verhalen lekte naar de pers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Henriquez, die naar eigen zeggen als “relatietherapeut” optrad voor het koppel, zei ook nog dat Depp “vreselijke”, denigrerende taal tegenover haar zus gebruikte als hij gedronken had. Hij vertoonde controlerend gedrag, en wilde niet dat ze werkte. Vaak kregen ze ruzies over sms’jes die Heard kreeg, wat er uiteindelijk toe leidde dat haar zus geen wachtwoord meer op haar gsm mocht hebben, aldus Henriquez.

“Ik was bang van hem”

Een kennis van Heard, Elizabeth Marz, getuigde via video dat ze bij Raquel Pennington in het gebouw was tijdens Heards ruzie met Depp in mei 2016. Ze hoorde geroep en geluiden van vernieling, voordat Depp plots bij haar binnenstormde. Hij leek onder de invloed en “vechtlustig”. “Ik was bang van hem”, zei Marz, die daarna weggelopen zou zijn en zich elders in het gebouw ging verstoppen. Later zag ze Heards “gezwollen en rode” gezicht.

“Ik verborg haar blauwe plekken”

Ook een video van de getuigenis van Heards make-upartieste Melanie Inglessis werd vertoond. Volgens Inglessis zag ze Depp niet gewelddadig zijn tegenover Heard, maar zag ze wel verwondingen op het gezicht van de actrice op 16 december 2015: blauwe plekken rond haar neus en oog, wat eruitzag alsof iemand haar een kopstoot gaf, en een bebloede lip. Ze verborg de verwondingen met zware concealer en knalrode lippenstift voordat Heard te gast was in The Late Late Show With James Corden die avond. Inglessis kreeg het even moeilijk tijdens haar getuigenis: “Het herinnert me er gewoon aan hoe ik me toen voelde.”

Heards make-upartieste beschreef hoe ze haar verwondingen verborg. 

Heards make-upartieste beschreef hoe ze haar verwondingen verborg. ©  EPA-EFE

“Ze kon niet goed doen alsof ze huilde”

Heards acteercoach Kirsty Sexton vertelde dat Depp veranderde tijdens de relatie. “Hij werd donkerder. Figuurlijk en letterlijk. Hij zat in donkere kamers.” Volgens Sexton kwam de actrice vaak te laat aan op hun sessies, in tranen. “Het laatste jaar dat ze samen waren, begon waarschijnlijk 80 à 90 procent van onze sessies met zij die huilde, en dat werd frequenter met verloop van tijd.” Nochtans kon Heard tijdens het acteren niet goed huilen, aldus Sexton.

De coach vertelde ook over een ruzie tussen Depp en Heard in juni 2013, toen ze in caravans logeerden in de woestijn. Sexton “hoorde de ruzie gebeuren”, “Johnny aan het schreeuwen en commotie”. De volgende ochtend ging ze kijken hoe het met Heard ging, en zag ze een compleet overhoop gehaalde en kapotgemaakte caravan. “Johnny was zich aan het excuseren voor wat hij gedaan had, en beval zijn bodyguards om ervoor te betalen.” Heard leek geschokt, volgens Sexton.

Waarover gaat het proces?

De Amerikaanse acteur Johnny Depp (58) en de 22 jaar jongere actrice Amber Heard traden in 2015 in het huwelijksbootje, maar twee jaar later kwam het al tot een (v)echtscheiding waarbij beide partijen elkaar beschuldigden van fysiek geweld.

In 2018 schreef Heard een opiniestuk over huiselijk geweld voor The Washington Post. Hoewel zijn naam niet expliciet vermeld werd, bracht het artikel volgens Depp zijn carrière toch “ernstige schade” toe. Daarom eist hij nu 50 miljoen dollar van zijn ex. Zij heeft een tegenvordering van 100 miljoen dollar ingediend, eveneens wegens laster. (mtm, adb)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio