Lotte Leenaerts. 

Lotte Leenaerts. ©  rr

Lotte schrijft al twaalf jaar maar heeft nu eerste roman klaar: “Een beetje Sex and the City, maar dan in de Kempen”

Malle, Rijkevorsel -

Lotte Leenaerts (28) werkt als deskundige bibliotheek in de bieb van Malle. Ze studeerde Literatuur en schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Nu is het tijd voor haar grote romandebuut Trouw, dat volgende week in de winkel ligt, en op 2 juni wordt voorgesteld in de bibliotheek van Malle.

Kristin Matthyssen

Lotte werkt in Malle maar ze woont met haar grote liefde Stijn en hun labradoodle Billie in Rijkevorsel. Midden juni gaat ze trouwen. Geen beter moment om met haar debuut Trouw naar buiten te komen.

“Ik zou Trouw omschrijven als een feelgoodroman die op luchtige wijze scherpe thema’s aansnijdt. De titel kan je op verschillende manieren interpreteren en betekent voor elk personage iets compleet anders. Julie Verhaert, mijn uitgeefster, omschreef het als ‘een beetje Sex and the City/The Bold Type, maar dan op het KempensE platteland”, vertelt Leenaerts. ”Dat kan ik alleen als een compliment beschouwen.”

De cover van Trouw. 

De cover van Trouw. ©  rr

Een andere typering is chicklit, zegt Lotte. Chicklit staat voor chick literature, eigentijdse romantische fictielectuur door en voor jonge vrouwen. En dat klopt wel, want Trouw gaat over een groep late twintigers, die nu de dertig voor de deur staat allemaal andere verwachtingen van het leven hebben. Isa kreeg net een baby maar is, in tegenstelling tot haar vriend Scott, niet stapelverliefd op hun kersverse gezin. Intussen proberen Olivia en Brent al bijna een jaar zwanger te geraken. Emilie en Nick staan op het punt om te trouwen, terwijl Louise haar uiterste best doet om nooit nog verliefd te worden.

Rolstoel

Haar eerste manuscript schreef Leenaerts in 2020 vanuit haar rolstoel, na een operatie aan haar been. “Er lijkt een link te bestaan tussen mijn gezondheid en mijn schrijven. Trouw schreef ik toen ik na een onverwachte operatie twee maanden thuis moest blijven. Eind vorig jaar, toen ik in de lappenmand lag met een gebroken voet, pende ik een thriller neer. Intussen ben ik al aan mijn derde thriller bezig. In dat genre wil ik verder, omdat ik zelf ook graag thrillers lees.”

Dat wildvreemde mensen haar boek gaan lezen, vindt Lotte een gek idee. “Op mijn veertiende werd mijn lovestory in de Joepie gepubliceerd. ’t Is een beetje die opwinding die ik nu terug voel”, lacht ze.

Trouw, Lotte Leenaerts, uitgeverij Pelckmans, 22,50 euro. Op 2 juni voorstelling in bib Malle. Inschrijven via reservaties.malle.be of bibliotheek@malle.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio