© RTV

De Waterperels ontvangt vijf miljoenste bezoeker en stelt nieuwigheid voor

Lier -

Noémie Lemmens (8) uit Zoersel was woensdag de vijf miljoenste bezoeker van zwemparadijs LAGO Lier De Waterperels. Ze kon meteen kennismaken met een nieuwe attractie voor kinderen: de virtual slide.

Chris Van Rompaey

Noémie en haar papa Yannick bezochten voor de allereerste keer De Waterperels. “Een collega die in Lier woont, had me gezegd dat dit een zeer goed zwemcomplex voor kleine kinderen is”, zegt Yannick. Ze gaan hen er nog zien, want als vijf miljoenste bezoeker krijgt Noémie een familiepas waarmee ze tien keer met haar gezin mag komen zwemmen.

“Na twee moeilijke coronajaren geraken we stilletjes aan weer in ons normaal leven. We zijn blij dat we onze bezoekers opnieuw kunnen laten genieten van waterpret en leuke activiteiten, want dat hebben ze gemist. Meer en meer gezinnen komen nu ook op weekavonden na schooltijd langs voor ontspanning en plezier in ons zwemparadijs”, zegt zwembadmanager Evi De Herdt.

“Als innovator zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor onze bezoekers. Onze groep was de eerste in België om virtual reality te integreren in de zwembadomgeving en startte met VR-onderwaterbelevingen. Je zwemt met een VR-bril en een snorkel tussen zoetwatervissen en koraalriffen. Voor de durvers wordt zelfs zwemmen tussen haaien levensecht. De attractie is uitgegroeid tot een succes.”

De kinderen staan klaar om met een virtualrealitybril door de Green Tornado te glijden.

De kinderen staan klaar om met een virtualrealitybril door de Green Tornado te glijden. © Chris Van Rompaey

“Deze exclusiviteit wordt nu opgevolgd door een nieuwe. De virtual slide, een unieke virtualrealitybeleving voor iedereen vanaf 6 jaar. Met een VR-bril beleef je vanaf nu een sensationeel avontuur op bandenglijbaan Green Tornado. Een ritje op een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in een sneeuwlandschap staan op het keuzemenu. We lieten de verschillende VR-werelden maken op maat van onze waterglijbaan, waardoor bochten en afdalingen perfect overeenkomen met het beeld dat je te zien krijgt door de VR-bril. De data en tijdstippen van wanneer je wat kan doen, vind je terug op onze website.”

Maar LAGO Lier De Waterperels staat niet stil en wil zijn bezoekers blijven verrassen. “Op vraag van klanten breiden we het aanbod dit najaar nog uit met een spectaculaire glijbaan. Naast de bestaande bandenglijbaan Green Tornado bouwen we een razendsnelle glijbaan met sensationele licht- en geluidseffecten bij. Tegen de krokusvakantie 2023 zou de glijbaan open moeten zijn”, voorspelt Evi De Herdt.

www.lagolier.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio