Anthony Bastin van Hammertime poseert tussen decorstukken van musicals als Finding Neverland, Aladdin en The Bodyguard 

Anthony Bastin van Hammertime poseert tussen decorstukken van musicals als Finding Neverland, Aladdin en The Bodyguard ©   rr

Van de gigantische boot van Peter Pan tot de jurk van Evita: sla binnenkort je slag op de veiling van decors en kostuums van Music Hall

Is jouw school dringend op zoek naar decors voor een voorstelling voor het nakende schoolfeest of komt jouw toneelvereniging bepaalde kostuums tekort? Dan loont het misschien wel de moeite om een kijkje te nemen op de website van Hammertime. Het veilinghuis organiseert vanaf 31 mei een grootschalige veiling van decors en kostuums van meer dan twintig producties van musical- en concertorganisator Music Hall, waaronder La Bohème, The Bodyguard en Cinderella.

joro

Music Hall heeft in de voorbije drie decennia tienduizenden mensen magische avonden bezorgd dankzij voorstellingen als Cats, Phantom Of The Opera en Les Misérables. Maar corona zadelde het bedrijf met een schuldenberg op van vele miljoenen en de afgelopen maanden gingen dochterondernemingen Beat International, La Donna Costumes en Decor & Atelier failliet.

Zo kwam de volledige inboedel in handen van veilinghuis Hammertime uit Hoevenen. Op 31 mei start de openbare verkoop van volledige decoropstellingen en kostuums en accessoires van musicals en opera’s die de afgelopen jaren werden opgevoerd in onder meer Studio Zuid (vroeger de Zuiderkroon) in Antwerpen.

Een decorstuk uit de Peter Pan-musical Finding Neverland. 

Een decorstuk uit de Peter Pan-musical Finding Neverland. 

De veiling werd begin maart al aangekondigd, maar het duurde even om orde te scheppen in de gigantische hoeveelheid aan stukken en accessoires. “Om het een beetje doenbaar te maken hebben we beslist om volledige decors en kostuums en accessoires per voorstelling in één lot te verkopen. Alles bijeen zitten we nog steeds aan meer dan 130 kavels”, zegt Anthony Bastin van Hammertime.

LEES OOK. Twee bedrijven rond Music Hall failliet, decors en kostuums van musicals als ‘Assepoester’ en ‘La Bohème’ openbaar verkocht

Boot van Peter Pan

Bastin pronkt op de foto bij een ruim 2 meter hoog hoofd van een farao, afkomstig van de opera Aïda. “Daar hoort ook nog een beeld bij van wel 4 meter hoog, echt gigantisch.” Het is lang niet het enige decorstuk dat niet in de living past van menig huishouden. “Zo is er ook de volledige bootopstelling van Finding Neverland of het balkon van Romeo & Juliette. Dat zijn prachtige ontwerpen die een fortuin hebben gekost. Of het decor van Madagaskar, daar zijn héél veel werkuren in geslopen.”

Anthony Bastin bij een faraohoofd uit de opera Aïda. 

Anthony Bastin bij een faraohoofd uit de opera Aïda. ©  rr

Wat het veilinghuis hoopt binnen te halen met de verkoop, daar durft Bastin niet over gissen. “Music Hall zit met een put van 6 à 8 miljoen euro. Aan dat bedrag zullen we wel niet geraken, maar ik heb facturen gezien van decors die wel gemakkelijk 300.000 euro of meer hebben gekost.”

Op deze zuilen rustte het befaamde balkon uit Romeo & Juliette. 

Op deze zuilen rustte het befaamde balkon uit Romeo & Juliette. ©   rr

Studio 100

Wie hoopt Hammertime met deze opvallende veiling te bereiken? “Studio 100 en productiehuis Geronimo (Antwerps productiehuis bekend van tv-programma’s als Snackmasters en films als Baba Yega the movie, red.) hebben eerder al interesse getoond, maar we denken ook aan scholen, studio’s of kostuumverhuurders.

De veiling gaat op 31 mei van start via hammertime.be en loopt tot 14 juni. Op dinsdag 7 juni wordt een kijkdag georganiseerd in de magazijnen waar alle spullen netjes liggen opgeslagen in Wevelgem en Menen.

De prachtige kostuums van de musical Cinderella zijn in één kavel te koop 

De prachtige kostuums van de musical Cinderella zijn in één kavel te koop ©   rr

www.hammertime.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio