Stijn en Senne willen de beleidsmakers wakkerschudden om alle middelen in te zetten om de veiligheid in Willebroek naar een hoger niveau te brengen. 

Stijn en Senne willen de beleidsmakers wakkerschudden om alle middelen in te zetten om de veiligheid in Willebroek naar een hoger niveau te brengen. © Ward Bosmans

Stijn (23) en Senne (17) zijn amokmakers op fuiven beu en organiseren protestwandeling: “Veilig uitgaan lijkt niet meer mogelijk in Willebroek”

Willebroek -

Stijn Huybrechts (23) en Senne Eeraerts (17) zijn het beu dat iedere fuif die er in Willebroek georganiseerd wordt, verstoord wordt door amokmakers. “Veilig uitgaan lijkt niet meer mogelijk in onze gemeente. Daarom organiseren we op 24 mei om 19.30u een korte protestwandeling in het centrum van Willebroek”, zeggen de twee vrienden.

Ward Bosmans

“Het is geen geheim dat een groep van enkele tientallen mensen voor veel overlast zorgen bij de Willebroekenaars. Vandalisme, vechten, pesten, belagen, afpersing, enzovoort. Onze gemeente is al geruime tijd het slachtoffer van jongeren die niet bijdragen tot een algemeen gevoel van veiligheid”, zeggen Senne en Stijn.

Daarom hebben ze de handen in elkaar geslagen om een signaal uit te sturen door middel van een stil protest op 24 mei. “We hopen op steun van alle mensen van goede wil die van onze gemeente een veilige plek willen maken. We willen dat gegeven onder de aandacht brengen door mensen te verzamelen tijdens een wandeling. De bedoeling daarvan is om onze beleidsmakers wakker te schudden en alle middelen in te zetten om de veiligheid in onze gemeente naar een hoger niveau te brengen. Genoeg is genoeg. We hebben het recht om veilig te fuiven. Daarom roepen we verenigingen, jongeren, buurtbewoners, vaders, moeders, ... op om mee te wandelen.”

Ambulance

De druppel die voor Senne en Stijn de emmer deed overlopen, is het feit dat er de voorbije weken op drie fuiven van Willebroekse jeugdbewegingen amokmakers kwamen om te vechten. “Op een van de feestjes moesten zelfs twee mensen afgevoerd worden met de ambulance. Als ik een ouder was, zou ik mijn kinderen niet meer naar een feestje durven laten gaan.” Wie de amokmakers zijn, weten Senne en Stijn niet, maar volgens hen zijn het jongeren uit Willebroek zelf. “Het maakt niet uit wie het zijn. Het moet gewoon stoppen. Wij willen mee naar oplossingen zoeken. Wij hebben het gevoel dat, als wij geen actie ondernemen, niemand het doet.”

Met delegatie naar gemeenteraad

Senne en Stijn benadrukken dat ze gewoon twee bezorgde jongeren zijn en niet uit enige politieke overtuiging handelen. Ze willen ook niet dat hun stille protestwandeling door politieke partijen misbruikt zou worden. “Iedereen is welkom om mee te wandelen, maar we willen geen politieke propaganda, vlaggen of symbolen zien. Er mag niet gediscrimineerd worden op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of andere zaken of opgeroepen worden tot geweld. De wandeling mag ook geen hinder opleveren voor omwonenden. Na de wandeling trekken we met een delegatie naar gemeenteraad.”

Deelnemers aan de protestwandeling voor veilig fuiven worden op 24 mei 2022 om 19.30u op de markt (Louis de Naeyerplein) verwacht. Daarna loopt de wandeling voort langs het steegje, Schoolweg, Brouwershof, Stationsstraat om te eindigen aan het gemeentehuis.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio