Het regenboogzebrapad wordt geschilde ter hoogte van ’t Gasthuis. 

Het regenboogzebrapad wordt geschilde ter hoogte van ’t Gasthuis. © JAA

Regenboogzebrapad siert straks inkom van Wijnegem: “Wij zijn open, positief en divers”

Wijnegem -

Ja hoor. Ook Wijnegem krijgt een regenboogzebrapad. “We schilderen het met overtuiging voor ’t Gasthuis op de Turnhoutsebaan, bij de inkom van onze gemeente”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).

De regenboogvlag wapperde op 17 mei ook aan het gemeentehuis van Wijnegem.

De regenboogvlag wapperde op 17 mei ook aan het gemeentehuis van Wijnegem. © JAA

Wijnegem was erg actief rond de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie zopas. Onder meer in het Annuntia-Instituut kleurde bijna helemaal symbolisch paars, één van de kleuren uit de regenboogvlag die staat voor diversiteit, ook op het vlak van genderkeuze.

Het lokaal bestuur, dat op 17 mei al de regenboogvlag uithing aan haar openbare gebouwen, sluit zich hier nu bij aan. “Wij gaan graag in op het voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) om met haar steun een zebrapad in onze gemeente de kleuren van de regenboog te geven”, vertelt schepen Tom Tachelet.

“De keuze viel al snel op het bestaande zebrapad op de Turnhoutsebaan voor ’t Gasthuis, onze gemeenschapscentrum. Dat is dé ontmoetingsplek bij uitstek in Wijnegem en ook qua verkeer de inkompoort van onze gemeente. Strategisch dus de meeste ideale locatie om aan te geven dat onze Wijnegemse gemeenschap open, positief en divers is.”

Ook Zoersel kreeg al een regenboogzebrapad.

Ook Zoersel kreeg al een regenboogzebrapad. © KMA

Schoten

In buurgemeente Schoten blijft het lokaal bestuur halsstarrig weigeren om een zebrapad de kleuren van de regenboog te geven. Niet omdat ze tegen de symbolische betekenis gekant zou zijn, maar omdat het ‘te gevaarlijk’ is volgens het schepencollege.

“Wij zien in Wijnegem geen probleem. Alle ingewonnen adviezen waren pro. Dit zebrapad is trouwens beveiligd met verkeerslichten. De kans dat kinderen het kleurrijke pad zouden verwarren met een hinkelpad op de speelplaats en zomaar zouden overlopen, is dus onbestaande”, aldus schepen Tachelet.

Wanneer het regenboogzebrapad precies geschilderd wordt, is nog niet bekend. Voor de winter is de voorlopig enige en weinig precieze timing. Die hangt af van de diensten van het Agentschap Wegen en Verkeer. De Vlaamse overheid schenkt het regenboogzebrapad ook aan de lokale besturen. (jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio