Raadslid Frans Poortmans. 

Raadslid Frans Poortmans. © DV

Raadslid Vlaams Belang uit kritiek op inspiratiegids LGBTIQ+ in basisscholen: “Jullie doen heel onze maatschappij naar de vaantjes”

Heist-op-den-Berg -

Raadslid Frans Poortmans heeft in de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg felle kritiek geuit op het aanbieden van een inspiratiegids rond het thema LGBTIQ+ aan de Heistse basisscholen.

Bert Provoost

“Naar aanleiding van de internationale dag tegen holebi- en transfobie op 17 mei zegt onze gemeente dat het een inspiratiegids aanbiedt met lesmateriaal voor kleuter- en lagere scholen. Wij staan uiteraard volledig achter het protest tegen de uitsluiting en vervolging van holebi‘s, daar wil ik niet de minste twijfel over laten bestaan. En mensen die daar problemen mee helpen moeten absoluut geholpen worden. Maar zo’n inspiratiegids om te gebruiken bij jonge kinderen vinden wij een stap te ver”, aldus Poortmans.

“Voor je het weet zit je in een maatschappij waar kinderen geen meisje of jongen meer genoemd mogen worden. Hoe durven wij dit mee ondersteunen? Van jongsafaan gaan we al in de kinderen hun hoofd zitten. Ik moet daar van kotsen. Door daar op te focussen duw je mensen die twijfelen in een bepaalde richting. Ik vind niet dat we daar in onze gemeente actief moeten aan meewerken. Ik weet dat ik veel op mijn dak zal krijgen, maar ik zit er niets mee in omdat ik weet dat ik het bij het rechte eind heb”, zegt het raadslid.

Debat gevraagd

Poortmans zegt er graag eens uitgebreid over te willen debatteren, net zoals er commissievergaderingen zijn over verkeer of ruimtelijke ordening. “Het is allemaal zo woke, het is waanzin. Jullie doen heel onze maatschappij naar de vaantjes. Ik zou daar graag eens een grondig debat over doen omdat het zo belangrijk is”, stelde hij op de gemeenteraad voor.

Schepen van Welzijn Dirk van Noten (CD&V) staat pal achter de gids. “We stellen inderdaad een inspiratiegids ter beschikking van basisscholen met daarin tips voor didactisch materiaal rond de thematiek. We bieden zelf geen materiaal aan, wel inspiratie wat de leerkrachten eventueel kunnen gebruiken. Zo willen we gaan voor een inclusieve samenleving waar we openstaan voor iedereen. Kinderen hebben ook vragen over LGBTIQ+ en de tips voor lesmateriaal kunnen leerkrachten helpen om daar een antwoord op te bieden.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio