© AG Vespa

Milieuraad op verkenning in nieuw park Groot Schijn

Wommelgem -

De Wommelgemse milieuraad organiseert op donderdag 19 mei een verkennende wandeling door het verrassende Park Groot Schijn in buurdistrict Deurne.

Tussen de Ruggeveldlaan, Turnhoutsebaan, site Makro en Autolei, ligt een groot, voor velen onbekend gebied. Het ligt ten noorden en ten zuiden van de rivier “Het Schijn”, die de grens maakt tussen Wijnegem en Wommelgem. Een groot deel van deze ruimte ligt op grondgebied Wommelgem.

Ieder kent de vage ruimte links van de oprit tot de parking van de Makro. Dit grote gebied werd de laatste vijf jaar omgevormd tot een park. Een park waar het aangenaam is om te wandelen, waar tal van organisaties hun (sport)terreinen hebben, waar de scouts hun Master Schmidt- hoeve hebben, waar de hondenclub “agility” sessies kan organiseren. Tevens is het een mooie en korte route doorheen het Rivierenhof naar Wijnegem.

De vroegere ijspiste en skibaan, kregen een andere bestemming…. Het Sportoase-zwembad. Heel de ontwikkeling van deze ruimte gebeurde in een sterke samenspraak met de aanwezig clubs en organisaties… een participatief project. Het werd een boeiende verwezenlijking.

Jens Verwaerde, voorzitter Natuurpunt Schijnvallei, en van dichtbij betrokken bij de hele realisatie van dit Park Groot Schijn, zal speciaal voor de milieuraad van Wommelgem en sympathisanten een wandeling begeleiden doorheen dit nieuwe Park.

(jaa)

Plaats van afspraak: Sportoase, Ruggeveldlaan, donderdag 19 mei, vertrek om 19u.(fietsenparking en plaats voor wagens in de buurt). Einde voorzien rond 21u en daarna biedt lokaal bestuur Wommelgem een drankje aan in een locatie bij het eindpunt van de wandeling.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio