©  BELGA

Ilias Sebaoui (Beerschot) opgeroepen voor Jonge Duivels: kiest hij België of Marokko?

Ilias Sebaoui (20) staat voor een grote keuze in zijn nog jonge voetbalcarrière. Twee maanden geleden ging de ontdekking van Beerschot voor het eerst mee op stage met de nationale beloften van Marokko, vandaag heeft bondscoach Jacky Mathijssen hem opgeroepen voor de Belgische U21.

yala

De Jonge Duivels zijn na een knappe 19 op 21 al gekwalificeerd voor het EK van volgend jaar in Roemenië en Georgië, maar op zondag 5 juni staat nog de laatste kwalificatiematch op het programma tegen Schotland. Ze willen er op Stayen een galaduel van maken, liefst mét Sebaoui. Eind mei wordt hij echter ook opnieuw in Marokko verwacht voor een oefenstage met de Marokkaanse beloften. Sebaoui zal dus moeten kiezen voor welk land hij wil uitkomen. Het is overigens de eerste keer sinds de doorstart in provinciale dat een speler van Beerschot wordt opgeroepen voor de Belgische U21.

In een recent interview met onze krant liet Sebaoui nog blijken hoe lastig deze keuze zou zijn. “Dat zou een hartverscheurende keuze zijn. In Marokko liggen mijn roots, mijn grootvader is er geboren. Maar ik ken het land uiteindelijk alleen maar vanop vakantie. Ik heb nog geen keuze gemaakt. Dat is ook nog niet aan de orde, denk ik. De vergelijking met Tissoudali? Iedereen schrijft zijn eigen verhaal en volgt zijn eigen traject”, sprak Sebaoui toen.

De volledige selectie van de Jonge Duivels:

Doelmannen (3): Maxime Delanghe (PSV/Ned), Senne Lammens (Club Brugge), Maarten Vandevoordt (Racing Genk)

Verdedigers (6): Ameen Al-Dakhil (Sint-Truiden), Zeno Debast (Anderlecht), Koni De Winter (Juventus/Ita), Marco Kana (Anderlecht), Fedde Leysen (PSV/Ned), Ignace Van der Brempt (RB Salzburg/Oos)

Middenvelders (8): Othmane Boussaid (FC Utrecht/Ned), Roméo Lavia (Manchester City/Eng), Eliot Matazo (Monaco/Fra), Matisse Samoise (AA Gent), Ilias Sebaoui (Beerschot), Hugo Siquet (Freiburg/Dui), Aster Vranckx (Wolfsburg/Dui), Anass Zaroury (Charleroi)

Aanvallers (6): Anouar Ait El Hadj (Anderlecht), Johan Bakayoko (PSV/Ned), Michel-Ange Balikwisha (Antwerp), Anthony Descotte (Charleroi), Luca Oyen (Racing Genk), Largie Ramazani (Almeria/Spa)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio