©  Frederik Beyens

HET JUISTE ADRES. Nederlandse meubels gemaakt met liefde voor de planeet

Ellen Bogaert

In 2013 richtten de Nederlandse broers Xander (34) en Okke Albers (36) Studio HENK op. Met hun concept willen ze betaalbaar en duurzaam designmeubilair op de markt brengen. Na een eerste showroom en winkel in Amsterdam volgde in 2020, tussen twee lockdowns door, een filiaal in Antwerpen.

Via een theatrale ingang word je binnengezogen in de 450 m² grote winkel, gevestigd in een pand uit 1860. “Ik ontdekte het op weg naar de Scheldekaaien en was meteen verkocht”. Aan het woord is Xander, de designer van het duo. “Onze eerste Belgische winkel moest in dé meubel- en vintagestraat van Antwerpen komen. Binnenkort palmen onze meubels hier ook nog de kelder van 200 m² in.”

 

 ©  frederik beyens

Het verhaal van Studio HENK begon met een tafel die Xander maakte voor zijn broer Okke en diens vrouw. Het ontwerp viel in de smaak en toen ook een meubelretailer interesse vertoonde was Studio HENK officieel gelanceerd. Die eerste bewuste tafel werd gemaakt in het atelier van Henk, Okkes schoonvader.

Intussen is de collectie van Studio HENK zo groot geworden dat de minimalistische meubels in meerdere Europese fabrieken van de werkbank schuiven. Vandaag bestaat de collectie uit honderden meubels die ieder op zich aanpasbaar zijn in afmeting en kleur. Via een configurator op de website stel je zelf vooraf je ideale meubel samen.

Groene bedrijfsfilosofie

In de showroom helpen interieurdesigners met advies. 

In de showroom helpen interieurdesigners met advies. ©  Frederik Beyens

De showroom van Studio HENK is er vooral om te inspireren. Interieurdesigners helpen er met advies. Ieder meubelstuk wordt pas vervaardigd wanneer het is besteld. Xander: “Op die manier hebben we geen overschotten. De liefde voor de natuur zit in heel onze bedrijfsfilosofie ingebakken. Ook voor de vervaardiging van onze meubels gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke en hernieuwbare materialen. Het is onze ambitie om onze ecologische voetafdruk binnen vijf jaar substantieel te verminderen.”

 

 ©  Frederik Beyens

Studio HENKKloosterstraat 52, 2000 Antwerpen03-808.08.15www.studio-henk.nlDinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio