©  BELGA

Na Kim zegt ook zus Hanne Mestdagh de Belgian Cats vaarwel: “Ik hoop dat ik jullie fier heb kunnen maken”

Hanne Mestdagh hangt de internationale basketbalschoenen aan de haak. De West-Vlaamse stopt bij de Belgian Cats.

Vincent Van Genechten

De recent 29 jaar geworden Mestdagh speelde eerder dit jaar nog haar 100ste interland voor de nationale basketbalploeg. Daarmee staat ze in een illuster rijtje naast onder anderen Emma Meesseman en Ann Wauters. De West-Vlaamse ‘shooter’ maakte alle internationale successen van de Cats mee, van het brons op het EK in 2017 tot de vierde plek op het WK en de Olympische Spelen.

Maar nadat Valéry Demory overnam als bondscoach, van Philip Mestdagh, en zus Kim Mestdagh de Cats vaarwel zei, is het nu ook tijd voor Hanne Mestdagh om haar internationale schoenen aan de haak te hangen. Ze was er begin 2022 voor het eerst in meer dan zes jaar niet bij en zakte alleen af naar de VS voor de WK-kwalificaties omdat boezemvriendin Julie Vanloo corona had.

“Wat een onvergetelijke rit is het geweest”, aldus Mestdagh, die spreekt van een moeilijke beslissing. “Een verhaal dat ik nooit had kunnen dromen. Ik ken geen grotere eer dan het shirt van de Cats te dragen en ik heb altijd de volle 100 procent gegeven. Geen opoffering was te groot. Ik vond het fantastisch om met jullie ten oorlog te trekken en ik ben trots op wat we bereikt hebben. Ik hoop dat ik jullie fier gemaakt heb. Nu is het tijd om vaarwel te zeggen. Ik heb van niks spijt. Bedankt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mestdagh speelde het voorbije seizoen voor drie verschillende clubs: het Spaanse Las Palmas, het Poolse Lublin en het Duitse Saarlouis. Een jaar eerder was ze nog in ons land actief bij Namen.

De driepunterspecialiste onderging tijdens haar carrière al zeven operaties, vooral aan de kruisbanden van beide knieën.

 

 ©  BELGA

 

 ©  Stefaan Beel

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio