Met de protestmars van 2014 liet de club voelen dat er dringend een oplossing nodig was, maar dat lukt niet.

Met de protestmars van 2014 liet de club voelen dat er dringend een oplossing nodig was, maar dat lukt niet. © Joren De Weerdt

Voetbalclub Molenzonen Hallaar ziet nieuwe toekomst in Itegem in rook opgaan: “We zijn bitter en beschaamd”

Hallaar -

Het wil maar niet lukken om een oplossing te vinden die voetbalclub Molenzonen uit de Heistse deelgemeente Hallaar een toekomstperspectief kan bieden. De gemeente en club werkten de voorbije maanden in alle stilte aan een plan om een sporthub in Itegem op de vroegere voetbalterreinen uit te bouwen, maar die plannen zijn nu in het water gevallen. Het bestuur van de voetbalclub laat weten dat het zeer ontgoocheld is, maar dat het tegelijk wil blijven vechten voor de toekomst.

Bert Provoost

De saga rond Molenzonen, die spelen op gronden aan de Spekstraat in Hallaar die eigendom zijn van het OCMW van Lier, loopt al acht jaar. Na de eerste berichten over toekomstige bouwontwikkelingen in het gebied kon nog een verlenging tot eind 2026 bekomen worden. Maar een structurele oplossing kwam er tot op vandaag niet.

LEES OOK. Vier pistes lagen al op tafel, maar een echte doorbraak kwam er nog niet voor rood en groen (+)

“Van januari tot nu werkte een delegatie intens met de gemeente samen om een sporthub uit te bouwen op de oude voetbalterreinen van Itegem. Meeting na meeting werd dit concreter tot plots vorige week het slechte nieuws als een donderslag bij heldere hemel binnenviel. Een andere Heistse voetbalploeg die nu al actief speelt op deze terreinen (KSK Heist, red.) ging een langdurige verbintenis aan met de eigenaar van deze terreinen. En die eigenaar blijkt niet langer bereid tot een verkoop aan de gemeente. Onze oplossing blijkt nu een dode kip te zijn”, zeggen Rudy Vetters, Ronny Dockx en Sven Lambrechts namens het bestuur van de voetbalclub.

Jong en oud stapte in 2014 mee op om de gemeente om hulp te vragen.

Jong en oud stapte in 2014 mee op om de gemeente om hulp te vragen. © Joren De Weerdt

“We zijn bitter en beschaamd. Acht jaar is er hard gewerkt aan alle mogelijke scenario’s, maar is er niets bereikt. En dit in tegenstelling tot onze club die ondanks alle teleurstelling floreert als nooit tevoren. Ons eerste elftal speelt nu donderdag voor promotie naar tweede provinciale met eigen jeugd en spelers van Heist en directe omgeving. En dan spreken we nog niet over de jeugd die het seizoen afsluit met meer dan 250 leden. Dit seizoen hadden we zelfs 88 leden tussen 16 en 21 jaar oud. Het zijn allemaal Heistse spelers die destijds in december 2014 mee de berg zijn opgestapt tijdens de protestmars om hun club KFCM Hallaar te redden.”

Geen schulden

De club besliste nu om de zoveelste mislukte poging naar buiten te brengen. “Dit zijn we verplicht aan al onze leden, supporters en talrijke sympathisanten. Dit met de hoop dat er alsnog een nieuwe oplossing kan bedacht worden voor het behoud van onze fijne club. En we maken een bedenking. Als een club als de onze, gerund door vrijwilligers, met focus op een zo laag mogelijke instapdrempel, zonder financiële schulden toch weg zou vallen, waar moeten al deze jonge voetballers dan gaan sporten? Zeker als je weet dat er minstens 500 woningen bij gaan komen in het centrum van Heist.”

We zetten nu eerst onze voetbalactiviteiten voorop. De strijd om promotie nu donderdag en ons altijd succesvolle jeugdtoernooi op 21 en 22 mei zijn onze eerste prioriteit. We gaan in consultatie met onze leden, bundelen onze meningen en vragen en spelen die door aan de gemeente. Eind juni is er onze algemene vergadering waar we de antwoorden op onze vragen gaan bespreken en dan volgt er verder nieuws”, besluiten Rudy Vetters, Ronny Dockx en Sven Lambrechts.

De gemeente geeft aan dat er nog een aantal pistes worden bestudeerd en dat verder naar een oplossing wordt gezocht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio