Praga Kahn en Regi Live zijn twee headliners op het hoofdpodium van Maanrock deze zomer. 

Praga Kahn en Regi Live zijn twee headliners op het hoofdpodium van Maanrock deze zomer. ©  Martine Cools, VRT

Maanrock lost alle namen voor Groot Podium: van Praga Kahn tot Regi Live

Mechelen -

Mechelen Feest lost alle namen die deze zomer de affiche van Maanrock kleuren voor het Groot Podium op de Grote Markt. Op zaterdag brengt het gratis stadsfestival een ode aan de Belgische elektronische dansmuziek. Zondag is zoals vanouds een echte familiedag.

Sven Van Haezendonck

Maanrock is tijdens het weekend van 26 augustus tot en met zondag 28 augustus aan zijn 25ste editie toe en duurt voor de gelegenheid drie volle dagen. Op de affiche voor het hoofdpodium staan klinkende namen die de voorbije kwarteeuw in Mechelen al eens te gast waren. Zaterdag zijn dat Praga Kahn, Compact Disk Dummies en The Subs.

Zondag maakt de organisatie er naar goede gewoonte een familiefeest van. Dan staan onder andere #LikeMe, Laura Tesoro, Regi Live op het Groot Podium. Zij komen bovenop Metejoor en De Kreuners die de organisatie eerder al bekendmaakte. Voor het eerste zijn er ook op vrijdag optredens op de Grote Markt. Dan mogen muziekliefhebbers zich verwachten aan Pardon Service, Willy Organ, Clement Peerens Explosition en Clouseau.

“Wellicht de sterkste affiche”

“We vieren onze 25ste verjaardag in stijl. We doen dat met een extra dag op onze Grote Markt vrijdag en een ijzersterke affiche op zaterdag en zondag. Sterkhouders van de afgelopen edities worden afgewisseld met nieuwe grote namen. Je moet altijd opletten met zulke uitspraken, maar dit is wellicht de sterkste affiche die we al hebben gehad”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

Nog even een overzicht van alle optredens op het Groot Podium. Zaterdag 27 augustus staan volgende namen op de affiche: Moody Mae, Meltheads, Praga Kahn, Compact Disk Dummies en The Subs. Zondag 28 augustus Radio Rommy, #LikeMe, Axelle, Laura Tesoro, Metejoor, De Kreuners en Regi Live

“Het weekend wordt afgesloten met het gloednieuw concept Regi Live. Alle vorige en nieuwe Regi-hits passeren de revue, maar ook nieuwe versies van de grootste Milk Inc.-hits zullen niet ontbreken. Met vijf MIA-nominaties, waaronder die voor Beste Live Act, belooft het een stevig feestje te worden.”

www.maanrock.be

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio