Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Moeder en dochter verlaten winkel met volle kar zonder betalen: dievegges zijn niet aan proefstuk toe

Wilrijk, Mortsel -

Een moeder en haar dochter verlieten dinsdag het Lidl-filiaal aan de Jules Moretuslei met een volle winkelkar, evenwel zonder te betalen. Medewerkers zagen hoe ze de boodschappen snel in hun wagen stopten en vervolgens wegreden. Bij een huiszoeking trof de politie alle gestolen etenswaren aan, samen met nog meer koopwaren, gestolen uit drie andere winkels.

jtp

Een medewerker van de supermarkt verwittigde dinsdagmiddag de Antwerpse politie. “Twee dames waren met een volle winkelkar simpelweg de kassa gepasseerd zonder te betalen. Ze hadden hun boodschappen in de winkel al overgeladen in tassen, waardoor ze die snel in hun wagen konden wegsteken en wegrijden voor het personeel kon ingrijpen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Het personeel had wel de nummerplaat van de wagen genoteerd, waardoor de politie snel kon achterhalen waar een van de verdachten woonde. “Een interventiepatrouille trof het voertuig en de twee verdachten aan. Het bleek om een 67-jarige moeder en haar 34-jarige dochter te gaan”, aldus de politie, die de gestolen spullen wel niet aantrof in het appartement van de dochter.

De politie wilde vervolgens een huiszoeking uitvoeren op het adres van de moeder, maar die probeerde dat nog te voorkomen door te zeggen dat ze haar sleutel bij haar dochter had gelaten. Al snel bleek waarom: in de woning trof de politie alle gestolen zakken vol etenswaren aan.

De dames bleken ook niet aan hun proefstuk toe, want de politie vond nog meer gestolen zaken uit drie andere winkels in Mortsel en Antwerpen. “Het ging onder meer over etenswaren en cosmetica. Al deze zaken werden door de politie in beslag genomen en de vrouw werd gearresteerd”, zegt Migom. De politie nam ook de wagen waarmee de diefstallen gepleegd werden in beslag.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio