©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jiri Struyf speelt vanavond met Lyra-Lierse match van leven of dood: “Het wordt zaak scherper te zijn dan de tegenstrever”

Vier dagen na de kater die Olsa Brakel Lyra-Lierse aansmeerde, is het vanavond menens voor de Pallieters op het eigen Doelvelden tegen Belisia. Enkel winst houdt de Lierenaars nog verder in de eindronde. Anders spat de promotiedroom genadeloos uit elkaar.

Kurt Guldentops

Mentaal en fysiek recupereren: het was de voorbije dagen de hoofdtaak voor de spelers van Lyra-Lierse in aanloop naar de extra opdracht van vanavond tegen Belisia. Zo onvermijdbaar, maar straks niettemin een noodzakelijk kwaad. Met grote inzet ook, want op Doelvelden wordt niet meer of minder een spel van alles of niks gespeeld. En dus worden alle Pallieters in opperste staat van paraatheid gebracht.

“Neen, deze extra wedstrijd is geen cadeau”, zegt de 21-jarige Jiri Struyf, die zaterdag een knappe match speelde. “Die opeenvolging van wedstrijden begint door te wegen. Zelf ondervind ik momenteel weinig hinder, maar we hadden ons deze extra negentig minuten toch liever bespaard.”

Snel de nederlaag tegen Olsa Brakel richting vergeetput duwen en zichzelf optrekken aan een sterke tweede helft: zo ziet Jiri Struyf de aanloop naar het onderonsje met Belisia.

“Ondanks ons verlies waren er zaterdag toch heel wat positieve punten. Die moeten vertrouwen geven. We weten wat er ons vanavond te wachten staat. Belisia en Lyra-Lierse kennen elkaar door en door. Grote verrassingen zijn uitgesloten. Het wordt vooral zaak om scherper te zijn dan de tegenstrever. Zo moeten we het verschil maken.”

Jiri Struyf (rechts) afgelopen zaterdag met Lyra-Lierse aan de slag tegen Olsa Brakel. “We hebben één gezamenlijk doel en dat is de eindronde winnen”, zegt Struyf. 

Jiri Struyf (rechts) afgelopen zaterdag met Lyra-Lierse aan de slag tegen Olsa Brakel. “We hebben één gezamenlijk doel en dat is de eindronde winnen”, zegt Struyf. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Want de wil om de promotie af te dwingen, is groot op Doelvelden. Iedereen droomt stiekem van een klim naar eerste nationale.

“Absoluut. We willen er alles aan doen om deze eindronde te winnen. We hebben ook de kwaliteiten om een reeks hoger mee te draaien. Nu er ook de beloftenteams van enkele eersteklassers mee in ondergebracht worden, oogt die reeks nog fraaier. We moeten iedere kans grijpen en dus is de opdracht om straks voorbij Belisia te slalommen. Dan staan we weer een stapje verder.”

Voor de jonge Jiri Struyf zelf zijn het sowieso hoogdagen. Hij behoorde heel het seizoen tot de kern, maar pakte net nu een basisplaats.

“Een geluk bij een ongeluk. Het uitvallen van enkele jongens heeft me in de ploeg gebracht. Ik probeer te helpen en stappen te zetten, al is dat allemaal ondergeschikt aan ons ene gezamenlijke grote doel en dat is deze eindronde winnen.”

Ploegnieuws: Iben Julien revalideert verder na zijn meniscusoperatie en werkt richting volgend seizoen. Tweede doelman Kristof Maes komt door een enkelletsel evenmin nog in actie. Joppe Smits herstelt van een verrekking. Mathias Nys is opnieuw fit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio