©  Mpics

Lode Peeters grijpt volop zijn kansen bij Dessel in eindronde: “Dit zijn matchen om van te genieten”

Lode Peeters is één van de vele Desselse jongeren die in de eindronde volop zijn kansen krijgt. De middenvelder kwam afgelopen zaterdag thuis tegen FC Luik al voor de derde keer op rij aan de aftrap en hoopt er ook vanavond, uit bij datzelfde Luik, opnieuw bij te zijn.

“De sfeer was zaterdag al geweldig, maar ik verwacht ik me vanavond pas echt aan een heksenketel. Ik kijk er wel naar uit”, zegt Peeters, die tegen Knokke een knap doelpunt scoorde. “Ik kreeg de perfecte pass van Alessandro Cerigioni en kon de bal goed binnentrappen. Tegen Luik had ik ook moeten scoren, maar ik schoot naast en die misser knaagt toch wat. Het had de 3-3 moeten zijn”, jammert Peeters, die even voor die misser door Luikenaar Lambot onder de voet werd gelopen in de zestienmeter, maar geen strafschop kreeg.

“Die fase was een honderd procent strafschop en bovendien was Lambot de laatste man, dus een rode kaart was ook nog op zijn plaats geweest. Onbegrijpelijk. Stel je voor dat we daar de 3-3 kunnen scoren en met elf tegen tien kunnen verdergaan. Dan had ik het nog wel eens willen zien. We kregen dus opnieuw niet waar we recht op hadden en dat is in deze eindronde de derde week op rij, want ook tegen Dender en Knokke zat er meer in. Voor de rust was Luik dan wel de betere ploeg, maar we gaven niet al te veel kansen weg. In de tweede helft hebben we laten zien dat we met onze jonge ploeg onze voet naast die van de profs uit Luik kunnen zetten.”

“Ik denk dat we vanavond opnieuw moeten proberen om iets te oogsten. De druk ligt in ieder geval bij Luik, want zij zitten nog altijd in de achtervolging op Dender en kunnen zich dus geen misstap veroorloven, terwijl wijzelf zonder enige vorm van druk de wedstrijd kunnen aanvatten”, besluit het 21-jarig jeugdproduct van Dessel. (rwi)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL