Lyle Foster (rechts) met Jordy Gillekens van Lierse Kempenzonen. “Ik ben Westerlo dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg”, zegt Foster. 

Lyle Foster (rechts) met Jordy Gillekens van Lierse Kempenzonen. “Ik ben Westerlo dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg”, zegt Foster. © BELGA

Lyle Foster blijft, ondanks interesse van andere clubs uit 1A, in ’t Kuipje: “Westerlo is altijd mijn eerste keuze geweest”

Four more years! De slogan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou zomaar van toepassing kunnen zijn op Lyle Foster. De 21-jarige Zuid-Afrikaan komt definitief over van het Portugese Vitoria Guimaraes en tekende in ’t Kuipje een contract voor vier extra seizoenen.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. Lyle Foster tekent contract voor 4 jaar bij Westerlo: “Ik wil de club bedanken”

Vijf doelpunten en vijf assists: de absolute cijfers van Lyle Foster in zijn eerste seizoen voor Westerlo spreken misschien niet tot de verbeelding, maar de aanvaller maakte wel indruk. Met zijn snelheid, dribbels en duelkracht was hij vaak een gesel voor de verdedigers. Dat was ook andere clubs niet ontgaan. Foster, die afgelopen seizoen gehuurd werd, kon rekenen op de belangstelling van verschillende ploegen uit 1A, maar koos uiteindelijk voor een verlengd verblijf in de Kempen.

“Westerlo is altijd mijn eerste keuze geweest”, vertelt de 21-jarige aanvaller. “Na ons mooi seizoen wil ik met deze groep graag meeschrijven aan een nieuw hoofdstuk. Ik ben de club dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg. Hopelijk kan ik hen terugbetalen met prestaties op het veld.”

Tijdens de voorbije seizoenen deden de promovendi het altijd goed. Het sprookje van Union mag dan wel een uitzondering zijn, Foster gelooft dat ook Westerlo het komende seizoen geen mal figuur zal slaan in de Jupiler Pro League.

“Ik geloof dat we in 1A iets speciaals kunnen verwezenlijken. Als voetballer speel je om eerste te worden. Wij ook. Dat klinkt misschien ambitieus, maar je begint toch niet aan een competitie om veertiende of vijftiende te worden.”

Voor Foster wordt de kennismaking met 1A geen debuut op het hoogste niveau in België. De Zuid-Afrikaan kwam in het seizoen 2019-2020 in totaal achttien keer uit voor Cercle Brugge. Daarin kwam hij één keer tot scoren en was hij goed voor één assist.

“Nu heb ik wat meer ervaring”, blikt Foster terug op zijn periode bij de West-Vlamingen. “Het seizoen met Westerlo in 1B was belangrijk voor mij progressie, om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Volgend jaar wil ik tonen dat ik als speler ben gegroeid. Of ik extra uitkijk naar de wedstrijd tegen Cercle? Niet speciaal. Westerlo is de nieuwkomer in 1A, voor ons wordt iedere wedstrijd er eentje om naar uit te kijken. Al zullen de wedstrijden tegen Club Brugge, Anderlecht en Antwerp toch nog iets specialer zijn. Soit, het vertrouwen in een goed seizoen is groot. We zijn helemaal klaar voor de 1A-experience.”

 

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio