Florent Van Aubel vindt bij het Nederlandse Pinoké Red Lions Hendrickx en Dockier terug. © Bruno Fahy

Florent Van Aubel neemt na 13 seizoenen afscheid van Brasschaatse club: “Dragons heeft me gevormd, als speler en als mens”

De 30-jarige Red Lion Florent Van Aubel trekt na dertien seizoenen de deur bij Dragons achter zich dicht om naar het Nederlandse Pinoké te trekken. ‘The Magician’ speelde een indrukwekkend palmares bijeen bij de Brasschaatse club. In Nederland wordt hij de nieuwe ploegmaat van die twee andere Red Lions: Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier.

Jan Brys

Florent Van Aubel pakte met Dragons zeven landstitels. “Deze club heeft me gevormd, als speler en als mens”, zegt de in Gent geboren aanvaller. “Ik koos in 2009 voor Dragons omdat deze club in mijn ogen een van de beste in Europa is. Ik heb er fantastische jaren beleefd, onvergetelijke ervaringen opgedaan en vrienden voor het leven gemaakt. Ik begon als vierjarige met hockey bij Indiana. Daarna speelde ik enkele seizoenen bij Orée, maar uiteindelijk werd het Dragons en ik heb me deze keuze nooit beklaagd”, aldus Van Aubel, die op 17-jarige leeftijd zijn eerste cap pakte bij de Red Lions. Daar was hij sindsdien niet meer weg te denken.

Dramatisch seizoen

Het voorbije seizoen moest Dragons zijn aanvaller missen in de cruciale fase van de competitie. Meteen werd duidelijk hoe belangrijk Van Aubel was voor de ploeg. Dragons was de competitie gestart met als doel de titel van het jaar voordien te verlengen. Met het oog daarop werd Simon Gougnard binnengehaald, maar het liep mis. Coach Dennis Dijkshoorn werd vervangen door assistent-coach Michael Cosma, maar ook dat bracht geen beterschap. Het heeft wellicht allemaal meegespeeld in de beslissing van Van Aubel om andere oorden te gaan opzoeken.

Voor altijd verbonden

Bij Dragons ziet men Van Aubel natuurlijk niet graag vertrekken.

“Het seizoen 2022-2023 zal sowieso anders zijn zonder Flo”, zegt Dragons-voorzitter Philippe Nowé. “Wij hebben hem in 2016 al een Life Time Membership gegeven, zo blijft hij toch voor altijd een beetje verbonden aan onze club. Wij willen Flo alvast bedanken voor die dertien seizoenen die hij bij ons doorbracht.”

Van Aubel pakte met de Red Lions goud en zilver op de Olympische Spelen en werd één keer wereldkampioen. In 2019 kwam daar nog een Europese titel bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hockey