De zesdejaars van GSB De Schakel hebben hun klaskrant klaar. 

De zesdejaars van GSB De Schakel hebben hun klaskrant klaar. © RR

Zesdejaars GBS De Schakel kruipen in de pen voor het goede doel en verkopen klaskrant op donderdagmarkt

Sint-Lenaarts -

De leerlingen van het zesde leerjaar van GBS De Schakel werkten hard aan een klaskrant. Die verkopen ze voor vier euro op donderdag 19 mei op de weekmarkt in Sint-Lenaarts. De opbrengst gaat naar twee goede doelen.

Het is een jaarlijkse gewoonte dat de zesdejaars in de pen kruipen voor het goede doel. De ‘schakelaartjes’ kijken er al in het vijfde leerjaar naar uit. De zesde klas werd opnieuw omgevormd in een heuse krantenredactie met onder meer journalisten, tekenaars en redacteurs.

Het resultaat is op donderdag 19 mei te zien en te lezen op de markt in Sint-Lenaarts. Daar brengen ze hun klaskrant aan de man en vrouw voor vier euro. De opbrengst is bestemd voor twee verschillende organisaties.

“We kozen dit jaar voor KOPP, een organisatie voor kinderen van ouders met psychische problemen en Regenboog/Spectrum in Gooreind, voor mensen met Downsyndroom. We willen hen een hart onder de riem steken”, leggen juf Gina en meester Johan uit.

“We hopen ook dit jaar weer een geweldig bedrag van enkele duizenden euro op te halen en te verdelen onder beide goede doelen.” De weekmarkt staat van 8u tot 12.30u opgesteld in de Kerkstraat in Sint-Lenaarts. Wie niet op de markt geraakt, kan de krant nog een week lang op school zelf kopen. 

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio