©  EPA-EFE

Jimmy Butler doet nog eens zot en leidt Miami naar eerste zege in finale Eastern Conference NBA

Miami heeft dinsdag de eerste finalewedstrijd in de Eastern Conference van de NBA naar zijn hand gezet. Het won in de eigen FTX Arena in Florida met 118-107 van Boston. Miami rechtte de rug in het derde kwart (39-14), na een sterke start van Boston. Bij de pauze stonden de Celtics nog 54-62 voor.

Bron: BELGA

Jimmy Butler was met 41 punten de aanjager in het succes van de Heat. In de laatste 24 minuten was hij goed voor liefst 27 punten. 

Aan de overkant was Jayson Tatum de uitblinker met 29 punten. Hij deed dat echter vooral in het begin van de partij, met 21 punten voor rust. Jaylen Brown kwam tot 24 punten. De Celtics zagen Robert Williams III (18 punten) uitvallen met een beenblessure. Ze moesten vooraf ook al Marcus Smart, met een voetblessure, en Al Horford, afwezig vanwege het coronaprotocol, missen.

Het tweede duel van de best-of-seven-reeks is donderdag ook in Miami, waarna er twee duels in Boston volgen. De winnaar van de Eastern Conference neemt het in de NBA Finals op tegen de winnaar van de Western Conference. In het westen staan de Dallas Mavericks en de Golden State Warriors in de finale.

Miami stond ook in 2020 in de finale. Toen werd er met 4-2 verloren van de LA Lakers. De laatste NBA-titel voor de Heat dateert van 2013, die van de Celtics van 2008.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio