©  ISOPIX

Sprinter Caleb Ewan blijft in sukkelstraatje na alweer zware etappe: “De ‘Giro from Hell’ blijft voortduren”

Caleb Ewan schatte op de rustdag zijn kansen om dinsdag de heuvelzone te overleven en te sprinten op fifty-fifty, maar op de eerste hindernis van de tiende Giro-etappe kwam de Australiër al in de problemen en uiteindelijk moest hij het peloton laten rijden op 76 km van de aankomst. Opvallend: zijn ploegmaten van Lotto-Soudal moesten hem niet opwachten.

Vincent Van Genechten

Ewan kwam uiteindelijk als allerlaatste over de streep in Jesi, op 31’18” van ritwinnaar Biniam Girmay. Vier minuten later en de ‘Pocket Rocket’ was buiten tijd geweest. Zijn ploegmakker Roger Kluge was bijna twee minuten eerder over de streep gekomen en de bus ruim dertien minuten voor Ewan. Gelukkig krijgt hij vandaag een vlakke etappe en een kans op ritwinst.

“De ‘Giro from Hell’ blijft voortduren”, aldus de Australische sprinter op Instagram. “Ik moest op zo’n 80 kilometer van de finish afhaken en raakte maar net binnen de tijdslimiet binnen. Sinds mijn crash op de eerste dag blijft mijn Giro bergaf gaan. Een nieuwe sprintkans morgen, ik hoop alles om te gooien en te winnen.”

LEES OOK. Bingo voor Biniam Girmay: Eritreeër klopt Mathieu van der Poel na zinderende finale en schrijft geschiedenis

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio