©  BELGAIMAGE

Nederlander Andries Ulderink verlaat Twente voor avontuur als assistent-coach bij Antwerp

Andries Ulderink gaat aan de slag bij Royal Antwerp FC als assistent-trainer. De 52-jarige Nederlander zegde eerder zijn doorlopende contract als assistent-trainer bij FC Twente op.

Bron: Telegraaf

Dat deed Andries Ulderink omdat hij onvoldoende op één lijn zat met hoofdtrainer Ron Jans. “Gaandeweg het seizoen kwam ik erachter dat ik over bepaalde technische zaken andere ideeën heb. Dat is niet erg, zolang het voor mij maar werkbaar blijft en ik geen concessies aan mezelf hoef te doen. Dat laatste was niet meer het geval en daarom vind ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en besloten heb de club te gaan verlaten”, aldus Ulderink. Die beslissing kon hij gemakkelijker nemen in de wetenschap dat hij aan de slag kan bij Antwerp FC, waar Marc Overmars sinds een kleine twee maanden de technisch directeur is.

Overmars kent Ulderink van Ajax, waar de Achterhoeker met Jaap Stam samenwerkte bij Jong Ajax. Eerder kruisten de paden van Overmars en Ulderink elkaar ook al bij Go Ahead Eagles. Overmars is druk doende om de technische staf van komend seizoen van een eigen signatuur te voorzien. Zo is Mark van Bommel op weg om de nieuwe trainer te worden bij Antwerp. De oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg is al meerdere keren gesignaleerd in Antwerpen en voor hem ligt een tweejarig contract klaar.

LEES OOK. Hij is niet vies van een clash en dat vindt Gheysens net een goede eigenschap: waarom gaat Antwerp voor Mark van Bommel?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio