©  ISOPIX

Sheffield United, zusterclub van Beerschot, uitgeschakeld in strijd om Premier League

Sheffield United zal ook volgend seizoen in de Championship aantreden. De Engelse zusterclub van Beerschot verloor dinsdagavond in de halve finales van de promotie-play-offs op penalty’s. Nottingham Forest of Huddersfield gaat naar de Premier League.

yala

Na de 1-2-thuisnederlaag in de heenmatch moest Sheffield United vol aan de bak in de beslissende return op Nottingham Forest. De avond begon dramatisch met een vroege tegengoal, maar na de pauze vonden Gibbs-White en Fleck de weg naar het doel: 1-2 en verlenging. Daarin kwam United nog het dichtst in de buurt van een winning goal, maar ze viel niet meer. In de penaltyreeks kroonde doelman Samba zich tot de held: 3-2.

100 miljoen euro

Dit is mogelijk ook slecht nieuws voor Beerschot, want het zit samen met Sheffield United bij United World. Een promotie naar het hoogste niveau had ongeveer 100 miljoen euro aan extra inkomsten opgeleverd. Een enorme som geld die eigenlijk broodnodig was.

LEES OOK. Op bezoek bij Sheffield United: zusterclub Beerschot op drempel van Premier League… en die centen zijn geen overbodige luxe

Nottingham Forest neemt het in de allesbepalende finale op tegen Huddersfield, dat in de andere halve finale Luton Town versloeg. De finale gaat door in het mythische Wembleystadion op zondag 29 mei. De winnaar promoveert volgend seizoen naar de Premier League.

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio