©  Isosport

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck krijgt nog één speeldag effectieve schorsing voor kritiek op scheidsrechters

Het Disciplinair Comité heeft beslist dat Hein Vanhaezebrouck nog één speeldag effectieve schorsing krijgt voor zijn kritische uitspraken aan het adres van de scheidsrechters. Zaterdag mag hij wel nog op de bank zitten tegen Charleroi, want de schorsing gaat pas in vanaf 23 mei.

Jonas Withouck

Naast de effectieve speeldag heeft Vanhaezebrouck ook nog twee voorwaardelijke speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro gekregen. “De club beraadt zich over beroep”, klinkt het op de officiële kanalen van AA Gent.

Vanhaezebrouck kreeg in het begin van de play-offs een rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Racing Genk na onophoudelijk protest tegen de scheidsrechters. Na de wedstrijd bleef de Gent-coach kritiek uiten op scheidsrechter Nathan Verboomen. Bovendien noemde hij scheidsrechtersbaas Bertrand Layec “een leugenaar” in een interview met Het Laatste Nieuws. Het Bondsparket besliste om hem voor die twee zaken te vervolgen.

LEES OOK. Hein Vanhaezebrouck bijt verder van zich af: “Sanctie om wat ik zeg in een interview? Dat is problematisch”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KAA Gent

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL