© Het Nieuwsblad

Auto vliegt uit bocht op afrit E40: bestuurder overlijdt ter plaatse

Op de afrit van de E40 in Kraainem is dinsdagmiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een voertuig miste er door een onduidelijke oorzaak zijn bocht en reed vol in op de vangrail. De bestuurder uit Anderlecht werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plekke.

Dimitri Berlanger

Het ongeval gebeurde iets na 12.30u. Een bestuurder die met zijn voertuig op de E40 richting Luik reed, nam in Kraainem de afrit richting Woluwedal. Even verderop vloog hij uit de bocht en ramde de vangrail en een betonnen afboording van de weg. De inzittende werd uit het voertuig geslingerd. Voor de man kon geen hulp meer baten.

Een deel van de vangrail en een enorm betonblok belandden bijna op de fietssnelweg. 

Een deel van de vangrail en een enorm betonblok belandden bijna op de fietssnelweg. ©  DBG

De klap moet ongemeen zwaar geweest zijn. Een deel van de vangrail én een enorm betonblok braken door de klap door en belandden een paar meters lager, net niet op de fietssnelweg FR0 tussen Brussel en Sint-Stevens-Woluwe, die eronder doorloopt.

Tweede inzittende?

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige aangesteld. “Omdat de omstandigheden onduidelijk waren en er ook geen getuigen waren”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Het betreft een man uit Anderlecht geboren in 1956. Hij droeg geen gordel en reed naar schatting van de deskundige ongeveer 100 waar hij 50 mocht. Hij heeft de bocht gemist, is uit het voertuig geslingerd en ter plaatse overleden. Het voertuig wordt nog verder onderzocht op eventuele technische problemen.”

Volgens de Federale Politie werd eerst ook nog rekening gehouden met een mogelijk tweede slachtoffer. Er werd met een speurhond gezocht in de struiken en ook de RAGO-helikopter werd ingezet, maar uiteindelijk bleek er toch geen passagier in de wagen te hebben gezeten.

De afrit van de E40 in Kraainem bleef urenlang afgesloten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio