Boechout10 brengt kunst naar onder andere t’ Pastoorshof. 

Boechout10 brengt kunst naar onder andere t’ Pastoorshof. © RR

Boechoutse kunstenroute leidt liefhebbers langs ateliers, kelders en tuinen

Boechout -

Het kunstenaarscollectief Boechout10 stelt zijn eerste tijdelijke kunstenroute doorheen de gemeente voor. Zaterdag en zondag ontdekken de deelnemers uiteenlopende kunstvormen op verrassende locaties.

Filip Spoelders

Boechout10, dat tijdens de coronaperiode ontstond, bestaat uit David Boon, Bernard Claerhout, Bart De Coninck, Carmen van Geffen, Bram Kinsbergen, Karen Oger, Liesbet Peremans, Orphee Titus, Schellekens en Tom Schoonooghe. Hun werken waren reeds in binnen- en buitenland te zien zoals op het Kunstenfestival van Watou, bij Huis Bernaerts, Tate Liverpool, Museum Victoria in Melbourne, De Pont in Tilburg en Mucem in Marseille.

Café des Arts

Zaterdag van 11 tot 21 uur en zondag van 11 tot 19 uur kunnen de liefhebbers verschillende kunstwerken ook in Boechout bewonderen. De kunstenroute vertrekt en eindigt aan het historische pand t’ Pastoorshof aan de Hovensesteenweg 44. Aan het startpunt ligt het routeplan terwijl ook het pop-up Café des Arts hier aanwezig is.

De kunstenaars tonen een mix van schilderijen, foto’s, installaties, sculpturen, grafische en audiovisuele werken. Deze hangen of staan op verrassende locaties bij Boechoutenaren die hun eigendom voor een weekend willen openstellen. Op die manier wandelen de kunstliefhebbers langs de overdekte koer van een brouwerij, de zaal van restaurant De Schone van Boskoop, een stenen tuinhuis dat ooit dienst deed als dubbele gevangeniscel, ateliers, kelder en tuinen.

LEES MEER. Boechout10 maakt zich op voor kunstbeleving na corona

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio