De kasseien ter hoogte van het kruispunt van de Frans Coeckelbergsstraat in Heist-op-den-Berg worden vanaf donderdag 18 mei hersteld. 

De kasseien ter hoogte van het kruispunt van de Frans Coeckelbergsstraat in Heist-op-den-Berg worden vanaf donderdag 18 mei hersteld. © RR

Aanpassingen aan Oude Godstraat en omgeving lossen niet alles op: “Blijft behoorlijk complex, wees voorzichtig”

Heist-op-den-Berg -

De kasseien ter hoogte van het kruispunt van de Frans Coeckelbergsstraat in Heist-op-den-Berg worden vanaf donderdag 18 mei hersteld. De gemeente zegt dat de andere verbeteringen in de buurt van de laatste weken een positief effect hebben, maar vraagt toch om voorzichtig te blijven.

Bert Provoost

Eind maart verdwenen de klascontainers in de Oude Godstraat en kort daarna volgden herstellings- en aanpassingswerken in dat gedeelte van de straat. “De enkelrichting voor het gemotoriseerd verkeer vanaf het kruispunt van de Herentalsesteenweg tot aan het kruispunt met de Frans Coeckelbergsstraat bleef. Dat geeft extra ruimte voor voetgangers en fietsers bij de academie. De rijweg en de fietsstrook zijn nu ook van elkaar gescheiden door een markeringslijn, paaltjes en fietsstootbanden. Op het kruispunt met de Leopoldlei en Bergstraat kwam er een extra zebrapad met rode achtergrondkleur”, zegt Katleen Vantyghem (N-VA), schepen voor Lokale Mobiliteit.

Deze week starten de laatste werken aan het ‘Gouden Kruispunt’. De herstellingswerken aan de kasseien ter hoogte van het kruispunt van de Frans Coeckelbergsstraat met de Bergstraat starten op donderdag 19 mei. Op maandagochtend 23 mei gaat het kruispunt opnieuw open voor het verkeer. Daar komt begin juni ook een zebrapad met rode achtergrondkleur.

“Ondanks de aanpassingen zijn we er ons van bewust dat de verkeerssituatie behoorlijk complex blijft. We vragen dan ook aan alle weggebruikers om voorzichtig te zijn bij het naderen van het kruispunt”, klinkt het.

Een grondige herinrichting van de Oude Godstraat volgt binnen enkele jaren, wanneer de rioleringswerken plaatsvinden. Het bestuur is momenteel op zoek naar een ontwerpbureau.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio