©  ISOPIX

Waanzinnige reeks komt ten einde: na 79 opeenvolgende Grand Slams mist Feliciano Lopez Roland Garros

Feliciano Lopez (ATP-111) miste sinds Roland-Garros 2002 geen enkel Grand Slam, maar aan zijn recordreeks komt nu een einde. Dinsdag werd de 40-jarige Spanjaard in de eerste kwalificatieronde voor Roland-Garros met 6-1 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door de Italiaan Gian Marco Moroni (ATP-166). Het graveltoernooi in Parijs wordt dus niet zijn tachtigste Grand Slam op rij.

Bron: BELGA

Lopez, voormalig nummer negen van de wereld, speelde zijn eerste Grand Slam. In 2001 in de Franse hoofdstad. Later dat jaar kon hij zich niet plaatsen voor Wimbledon en het US Open en ook voor het Australian Open van 2002 lukte dat niet, maar daarna was hij dus telkens wel op de afspraak. Drie kwartfinales op Wimbledon (2005, 2008, 2011) en een kwartfinale op het US Open (2015) zijn zijn beste resultaten.

Medvedev met twijfels naar Parijs

Topreekshoofd Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zijn rentree op het ATP-toernooi in het Zwitserse Genève geen kleur kunnen geven met een zege. De Rus verloor in de achtste finales tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 75) in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/5). De partij duurde 1 uur en 31 minuten.

Een tegenvallende generale repetitie dus voor Medvedev met het oog op Roland Garros, waar de Rus vanaf volgende week aan zet is. Medvedev maakte zijn comeback in Genève nadat hij begin vorige maand een kleine operatie aan zijn rug onderging. In de eerste ronde van het Zwitserse toernooi was hij vrij.

Gasquet kijkt in de kwartfinales de Pool Kamil Majchrzak (ATP 81) of de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 134) in de ogen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio