Enorme wietvangst in Limburg: 12.660 planten in garage ondergebracht

Tijdens de inval afgelopen maandag in Munsterbilzen, Limburg, trof de politie een van de grootste cannabisvangsten sinds jaren aan. Behalve de 660 grote planten stonden in een stekkenkwekerij maar liefst 12.000 jonge plantjes. Vier personen werden aangehouden.

Het was een opmerkelijk beeld maandagnamiddag. Tal van politiediensten, waaronder de speciale eenheden, vielen binnen bij een garagist. De bijstand van het zogenaamde POSA-team gebeurde uit voorzorgsmaatregelen omdat de politie de mogelijke aanwezigen als vuurwapengevaarlijk beschouwde. Zij bleken dan ook te waken over een van de grootste cannabisplantages in de provincie sinds lang. In de loods van garage EK Cars stootten de speurders behalve de 660 cannabisplanten ook nog eens op een ruimte ingericht als een stekkenkwekerij met zo maar eventjes 12.000 jonge wietplantjes. Een plantage van zulke omvang worden door politionele en gerechtelijke diensten omschreven als gigantisch. De civiele bescherming kwam dinsdag ter plaatse en stond in voor de opruiming en vernietiging van de plantage.

De inval bleek niet de enige te zijn. Het kaderde binnen een groot gerechtelijk onderzoek van de lokale politie naar de productie van drugs verspreid in de provincie. Bij andere huiszoekingen werden in totaal zes mensen in de boeien geslagen een meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vier personen werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden allemaal aangehouden en overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Het gaat om een 37-jarige Nederlander, een man uit Bilzen van 48 jaar, een 59-jarige verdachte uit Hamont-Achel en tot slot is er een Bulgaar van 34 jaar bij betrokken.

Het onderzoek naar de criminele organisatie wordt door parket en politie voortgezet.  mm/ppn

 

 ©  ToPa

 

 ©  ToPa

 

 ©  ToPa

 

 ©  ToPa

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio