Het ontmoetingscentrum in Lichtaart was eind november vorig jaar al een tijdelijk vaccinatiecentrum. 

Het ontmoetingscentrum in Lichtaart was eind november vorig jaar al een tijdelijk vaccinatiecentrum. © RR

OC wordt weer tijdelijk vaccinatiecentrum voor 80-plussers

Kasterlee, Lille, Olen

80-plussers uit de gemeenten Kasterlee, Lille en Olen kunnen op dinsdag 7 juni weer terecht in het ontmoetingscentrum (OC) van Lichtaart (Kasterlee) voor een boosterprik.

Het OC van Lichtaart wordt, net als op 30 november 2021, omgetoverd tot een tijdelijk vaccinatiecentrum. Alle bewoners van woonzorgcentra en alle personen vanaf 80 jaar kunnen een tweede boostervaccinatie krijgen. Dat gebeurt enkel indien zij dit zelf wensen en de minimumtermijn van vier maanden na het vorig boostervaccin verstreken is.

Bewoners van de woonzorgcentra kunnen ter plaatse een boosterprik krijgen. Ook de bewoners van assistentiewoningen, ouder dan 80 jaar, kunnen dan mee gevaccineerd worden. Alle nog thuiswonende 80-plussers krijgen de komende dagen een uitnodiging voor een tweede booster in de bus.

“Deze tweede booster wordt als voorzorg aangeboden aan deze oudere doelgroep omdat deze personen het meest kwetsbaar zijn om ernstig ziek te worden van COVID-19”, luidt het bij de eerstelijnszone Middenkempen. “Zij kregen ook als eerste de eerdere booster waardoor bij deze doelgroep al meer tijd is verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost.” (bvdl)

vaccinatie@elzmiddenkempen.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio