Deze fietser gaat al op verkening. Binnenkort wordt de Papenaardekenstraat ook officieel opengesteld.  

Deze fietser gaat al op verkening. Binnenkort wordt de Papenaardekenstraat ook officieel opengesteld.  © JAA

Papenaardekenstraat: rode loper voor fietsers naar nieuwe Hoogmolenbrug bijna klaar

Schoten -

Vanaf eind mei heeft Schoten er met de Papenaardekenstraat een fietsstraat bij. En dat heeft veel te maken met de nieuwe Hoogmolenbrug, waar ze op aansluit.

Binnen enkele weken kunnen zowel fietsers als auto’s – want die blijven in een ondergeschikte rol welkom – opnieuw voluit gebruik maken van de al maandenlang afgesloten straat tussen Albertkanaal en het park van Schoten.

Het fietspad dat de nieuwe Hoogmolenbrug met de Papenaardekenstraat verbindt, wordt eerstdaags geasfalteerd zodat ook dit zeker klaar zal zijn tegen de opening van de nieuwe Hoogmolenbrug. Normaal is die begin juni voorzien, maar een bevestiging van die datum kregen we niet.

Het eerste deel van de Papenaardekenstraat, vanaf Deurnevoetweg tot Voorkempenlaan, werd eerder al aangepakt. De voorbije maanden werd het stuk tussen Braamstraat en Deurnevoetweg omgevormd tot rode loer voor fietsers. Auto’s mogen er voortaan niet sneller dan 30 km per uur rijden. Meteen legde de gemeente een nieuwe riolering aan om het afval- en regenwater gescheiden af te voeren. (jaa)

Officieel is het devies voorlopig nog altijd: omrijden, voor de fietsers door het park.

Officieel is het devies voorlopig nog altijd: omrijden, voor de fietsers door het park. © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio