Katelijn vat de tocht aan in een typisch Brits weertje, regenachtig en mist. 

Katelijn vat de tocht aan in een typisch Brits weertje, regenachtig en mist. © rr

Katelijn is vertrokken op haar tocht om onderzoek naar Parkinson te steunen

Kontich -

Katelijn Van Oosterwijck (33) uit Kontich is maandag vertrokken voor de Pennine Way, de zwaarste en oudste nationale trail van het Verenigd Koninkrijk. De 430 kilometer legt ze in haar eentje af. Met haar avontuur wil ze middelen inzamelen om het onderzoek naar Parkinson te steunen.

Het startpunt in Edale.

Het startpunt in Edale. © rr

Onder een typisch Brits weertje, regenachtig en mist, vatte Katelijn maandag in Edale de tocht aan. De eerste dag legde ze 25 kilometer af waarbij ze zevenhonderd hoogtemeters overbrugde. “Het was een fantastische dag, zelfs het weer vond ik best wel ok”, schreef ze met een knipoog op haar reisblog.

De landschappen onderweg.

De landschappen onderweg. © rr


 

 © rr

In totaal heeft ze op het traject meer dan 9.000 hoogtemeters of opgeteld meer hoogtemeters dan de Mount Everest te overbruggen. Ze wil op die manier ‘bergen verzetten’ ten voordele van Move for Parkinson en de UZA Foundation om het onderzoek naar Parkinson te ondersteunen. Elke cent gaat integraal naar onderzoek.

Iedereen die het initiatief een warm hart toedraagt, kan via het platform van UZA Foundation een vrije gift doen. De teller staat intussen op ruim 1.700 euro. In totaal is Katelijn drie weken onderweg. Haar avonturen zijn te volgen op het platform van UZA Foundation.

(bar)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio