Annick De Ridder en Niel Staes.  © Joris Herregods

De Ridder (N-VA) en Staes (Groen) vechten het uit op Twitter over Ferrarisbos in Wilrijk

Wilrijk -

De aankoop van het Ferrarisbos in Wilrijk door de stad Antwerpen geeft aanleiding tot een stevig Twitter-debat tussen schepen Annick De Ridder (N-VA) en Groen-gemeenteraadslid Niel Staes. Het punt van discussie: wie redde nu dit bos?

LEES OOK. Stad koopt Wilrijks Ferrarisbos, historisch groen blijft behouden

Het historisch bos was eigendom van het logistiek bedrijf Essers. Dat bedrijf wilde er een nieuw hoofdkantoor voor Veritas neer zetten. Daarop kwam veel protest, ook van Groen, en Essers liet uiteindelijk dit plan varen. 1,8 hectare van het gebied werd wel gerooid voor een tijdelijke parkeerplaats. De stad Antwerpen koopt nu het bos om het te beschermen als natuurgebied.

Het stoort Groen-gemeenteraadslid Staes dat N-VA dit nu volgens hem voorstelt als een groene trofee. In een tweet wijst hij er op dat N-VA in 2013 zelf een kapvergunning afleverde voor de parking.

Schepen De Ridder ketst de bal terug door te verwijzen naar een beslissing van 2005. Het toenmalige stadsbestuur wijzigde de bestemming toen van parkgebied naar industriegebied: “waarin toen rara wie zetelde… ? Ach, ach ja, Agalev”. “Hoe we anno ‘22 ook op lokaal niveau de puinhoop van Groen ruimen”, schrijft de schepen.

Deel van het Ferrarisbos in Wilrijk. © WAS

Als uitsmijter geeft De Ridder nog het volgende advies mee aan Staes: “We vrijwaren het bos voor altijd... lijkt mij niet echt iets om zuur op te reageren. Veel sterkte. Een boswandeling zal u deugd doen.”

Staes lijkt hoffelijk te reageren op de schepen, hoewel. “Merci collega, om het wanbeleid van uw voorganger Van de Velde (Rob Van de Velde was voormalig schepen van Stadsontwikkeling voor N-VA, red.) ook voor uw eigen volgers even in de kijker te zetten”, aldus Staes in zijn tweet.

LEES OOK. De Ridder over aankoop Ferrarisbos in Wilrijk: “We bewaren ecologische en historische waarde”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Annick De Ridder