Op de terreinen van het voormalige hotel Montreal is al even een kleiner nooddorp operationeel. Nu komt daar een groter bij aan De Nekker. 

Op de terreinen van het voormalige hotel Montreal is al even een kleiner nooddorp operationeel. Nu komt daar een groter bij aan De Nekker. ©  Dirk Vertommen

Eerste veertig Oekraïense vluchtelingen komen toe in nooddorp aan De Nekker

Mechelen -

In het nooddorp aan De Nekker in Mechelen zijn dinsdag de eerste veertig Oekraïense vluchtelingen toegekomen. Later deze week komen er nog eens een veertigtal bij.

Sinds begin deze week is het nooddorp op de grindparking van De Nekker, een van de twee grote in Vlaanderen, helemaal operationeel. In 250 woonunits is er plek voor zo’n 600 tot 650 vluchtelingen. Dinsdagnamiddag zijn de eerste veertig Oekraïense vluchtelingen toegekomen, de meeste met de bus.

LEES OOK. Nooddorp aan De Nekker is (zo goed als) klaar: “Iedereen wil Oekraïense vluchtelingen zo snel mogelijk helpen”

“We hadden zelf een bus gecharterd om hen in Brussel op te halen. Een gezin kwam met de auto. Ze hebben nu tijdelijk hun thuis in Mechelen”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Princen (Vld-Groen-m+).

Voor de uitbating van het nooddorp werkt de stad samen met het Rode Kruis-Vlaanderen. In de loop van deze week verwacht de stad nog een tweede groep vluchtelingen. “Ook een veertigtal mensen. Op die manier zal het nooddorp week na week stelselmatig vollopen”, vertelt Princen. (svh)

LEES OOK. Frituur Veemarkt trakteert Oekraïense oorlogsvluchtelingen op Belgische frietjes

MEER OVER Oorlog Rusland-Oekraïne

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio