©  REUTERS

Ritwinnaar Biniam Girmay onzeker voor vervolg Giro nadat kurk van fles prosecco in zijn oog schiet

Totale euforie bij Intermarché-Wanty-Gobert na de fantastische zege van Biniam Girmay in de tiende rit van de Giro. De vreugde bij het kleine Belgische team was echter snel getemperd, want na de podiumceremonie werd de 22-jarige Eritreeër overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Niet omdat hij op de fiets een blessure heeft opgelopen, maar omdat hij op het podium de kurk van de fles prosecco per ongeluk hard in zijn oog liet knallen.

joro

LEES OOK. Bingo voor Biniam Girmay: Eritreeër klopt Mathieu van der Poel na zinderende finale en schrijft geschiedenis

Volgens de verslaggevers van Eurosport klaagde het nieuwe wielerfenomeen over de pijn en zei hij zelfs niets meer te kunnen zien door zijn linkeroog. Daarop werd Girmay naar het ziekenhuis afgevoerd voor een controle. Vanuit Italië komt het bericht dat Girmay onzeker is om verder te kunnen koersen. Woensdagochtend valt de beslissing of hij al dan niet kan starten aan de elfde etappe.

“Ongelooflijk”, reageerde Girmay na de rit kort op zijn zege. “Het team heeft me zo hard gesteund, het heeft heel de koers gecontroleerd. Ik heb geen woorden voor wat ze vandaag voor mij gerealiseerd hebben. Ik heb vandaag geschiedenis geschreven dankzij het team, mijn familie en de steun van mijn landgenoten.” Voor een uitgebreid interview was er - vanwege de gekende omstandigheden - geen tijd.

LEES OOK. Biniam Girmay arriveert na lange dag eindelijk op hotel in Riccione, onzeker of hij verder kan in Giro na kurkaccident

Bekijk hier de beelden van het kurk-incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  Getty Images

 

 ©  AP

 

 ©  ISOPIX

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio